Ana SayfaGüncelVan’da eylem ve etkinlik yasağı bir hafta süreyle uzatıldı

Van’da eylem ve etkinlik yasağı bir hafta süreyle uzatıldı

HABER MERKEZİ – Van Valiliği, kentte yapılacak olan her türlü gösteri, yürüyüş, miting, toplantı, açlık grevi, çadır kurma, oturma eylemleri gibi etkinliklerin 7 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Van Valiliği, kentteki eylem ve etkinlik yasağını yedi gün daha uzattı.

Valilikten yapılan açıklamada, 31 Mart yerel seçimleri sonrası “yaşanması muhtemel olayların önüne geçmek ve provakatif olayları engellemek amacıyla” 18-24 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak olan her türlü gösteri, yürüyüş, oturma eylemleri, miting gibi etkinliklerin yasaklandığı duyuruldu.

Açıklamada, yerel seçim sonrası itiraz sürecinin devam ettiği ve sürecin uzaması nedeniyle kentte ve bazı ilçelerde seçimi kazanan adaylara mazbatalarının verilemediği ve sürecin “gerginliğe” neden olduğu belirtildi.

Van Valiliği’nin açıklamasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Van Valiliği, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) KHK’li seçilmişlere mazbata verilmeyeceği yönündeki kararı sonrasında, yani 10 Nisan’da yedi gün süreyle kentteki her türlü eylem ve etkinliği yasaklamıştı.

HDP’li beş isme mazbata verilmedi

Diyarbakır’ın Bağlar, Van’ın Edremit, Çaldıran ve Tuşba ilçeleri ile Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Beldesi’nde, yerel seçimleri kazanan HDP’li adaylara, KHK ile kamu görevinden ihraç edildikleri gerekçesiyle mazbataları verilmedi.

YSK, mazbataların en çok oy alan ikinci adaya verilmesine hükmedince, bu beş yerin belediyeleri HDP’den AKP’ye geçti.

HDP’nin bu konuda YSK’ye yaptığı itiraz başvurusu henüz sonuçlanmadı.