Ana SayfaGüncelYa kabul edecek ya ret: YSK, AKP ve MHP’nin İstanbul itirazını yarın görüşecek

Ya kabul edecek ya ret: YSK, AKP ve MHP’nin İstanbul itirazını yarın görüşecek

HABER MERKEZİ – YSK, AKP ve MHP’nin İstanbul itirazını yarın görüşecek. İlk görüşmede AKP sunum yapacak.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını seçimden 17 gün sonra alabilirken, yarın gözler yeniden Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çevrilecek.

AKP ve MHP’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talebiyle YSK’ye yaptığı olağanüstü itiraz, 22 Nisan Pazartesi günü görüşülmeye başlanacak.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre başvuruyla ilgili süreç tamamlanma aşamasında ve Pazartesi günü YSK söz konusu başvuruları gündeme alacak.

Ancak ilk görüşmede karar çıkma olasılığının düşük olduğu da belirtiliyor.

Kurul’da öne sürülen iddiaların tek tek ‘somut verilere dayanıp dayanmadığına dair’ müzakere edileceği, bunun da uzun bir zaman alabileceği söyleniyor.

İlk görüşmede AKP YSK Temsilcisi Recep Özel’in partisinin seçim yenileme talebine ilişkin gerekçelerine dair uzun bir sunum yapacağı dile getiriliyor.

Öte yandan, YSK’nın AKP’nin İstanbul ve Büyükçekmece başvuruları ile MHP’nin İstanbul ve Maltepe başvurularını birlikte görüşüp karara bağlaması bekleniyor.

YSK iki karar verebilir

YSK, İstanbul başvurularına ilişkin iki karar verebilir. AKP ve MHP’nin itirazı kabul edilebilir ya da reddedilebilir.

Kurul’un itirazların kabulüne karar vermesi halinde bu İstanbul’da seçimlerin yenileneceği anlamına gelir. Ve YSK aksine bir karar almazsa, İstanbul’da seçmenin 2 Haziran’da yeniden sandık başına gideceği anlamına gelecek. Ret kararı verilmesi halinde ise İstanbul İl Seçim Kurulu’nca tanzim edilen İl Birleştirme Tutanağı sonucu kesin seçim sonucu olacak.




Önceki Haber
Sri Lanka’da kilise ve otellere Paskalya’da saldırı
Sonraki Haber
Açlık grevindekiler için 'sessiz oturma eylemi'ne müdahale