Ana SayfaGüncelYine Gebze: Aileler yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı

Yine Gebze: Aileler yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Açlık grevlerine destek vermek için Gebze Cezaevi’nin önünde nöbet tutmak isteyen ailelere polis bir kez daha müdahale etti. Aileler polis tarafından darp edilip yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. HDP Milletvekili Nuran İmir ise fenalık geçirdi.

Açlık grevinde olan çocukları için ailelerin Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi’nde 9 Nisan’da başlattığı nöbet eylemi 13’üncü gününde.

Cezaevine yakın bir yerde bir araya gelen ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir eşlik etti.

Cezaevine doğru yürüyen ailelerin önü polis tarafından kesildi.

Polisin “Valiliğin kararı var, bu alanda eylem yapamazsınız, yasak” sözlerine aileler, “Biz bu konuda ısrarcıyız, eylemimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımızın yaşam hakkını savunuyoruz” şeklinde karşılık verdi.

Bir süre devam eden tartışmanın ardından yürümek isteyen anneleri ablukaya alan polisler, HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Damla Bağcı ile yönetici Oktay Erol’u gözaltına aldı.

Polisler HDP Milletvekili Nuran İmir’i de gözaltına almak istedi.

Gözaltların yapılması üzerine polis ablukasında bulunan aileler oturma eylemi yaptı.

Gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten ailelere polis, “Arkadaşlarınızın ifadeleri alınacak bırakılacak” dedi.

Bir süre daha eylemlerine devam eden ailelere polis müdahale etti.

Polisler aileleri darp edip, yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

HDP’li vekil fenalık geçirdi

Müdahale sırasında HDP’li İmir fenalık geçirerek yere düştü.

Hastaneye kaldırılan İmir’in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan ailelerin ise Gebze İlçe Emniyeti’ne götürüldüğü belirtildi.

Ailelere şiddet

Açlık grevi eylemi yapan tutukluların yakınları çeşitli eylemler yaparken, aileler sık sık polis şiddetiyle karşılaşıyor.

Gebze ile Mardin Kızıltepe’de yaşananlar bunun örnekleri. Gebze’de 19 Nisan’daki eylemde sivil giyimli bir polis kadınları tartaklamış, polisin elindeki copla kadınları sırtlarından iteklerken “yürü yürü” diyerek bağırması kameralara yansımıştı.

Kızıltepe’de de Hevlet Öncü, açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek isterken polis tarafından yerde sürüklenerek gözaltına alınmıştı.


Mardin’de polisin yerde sürüklediği Barış Annesi konuştu: Yaşadıklarımızın hepsi sessizlik yüzünden


Talep ne?

Leyla Güven, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, 12 Ocak’ta kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.


Açlık grevleri: Leyla Güven 165 gündür eylemde, cezaevlerinde 127’nci gün


Hem Güven hem diğer birçok eylemcinin sağlık durumu kritik eşiği aşmış durumda. Ancak hükümet eylemler karşısındaki sessizliğini sürdürüyor.

Previous post
Bahçeli'den Erdoğan'ın 'Türkiye İttifakı' sözlerine tepki: Soru işaretlerimiz çoğaldı
Next post
Sri Lanka’da kilise ve otellere Paskalya’da saldırı