Ana SayfaToplumsal CinsiyetZihinsel engelli kadını cinsel saldırıya maruz bırakan iki erkek beraat etti

Zihinsel engelli kadını cinsel saldırıya maruz bırakan iki erkek beraat etti

HABER MERKEZİ – Giresun’da yaşayan yüzde 75 zihinsel engelli bir kadın iki erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı. Saldırı sonrası hamile kalan kadın, yasal kürtaj süresi dolduğu gerekçesiyle bebeği doğurmak zorunda bırakıldı. Kadını saldırıya maruz bırakan iki erkek ise tutuklanmadı.

Giresun’da yaşayan 27 yaşındaki yüzde 75 zihinsel engelli bir kadın, 2016 yılında O.Y. ve M.Ç. isimli iki erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Tehdit edilerek saldırıyı anlatması engellenmek istenen kadın, tecavüz sonucu hamile kaldı ve yasal kürtaj süresi dolduğu gerekçesiyle bebeği doğurmak zorunda bırakıldı.

Ailesinin şikayeti üzerine açılan dava süresince sanıklar, ‘rıza’ bahanesiyle kendilerini savunmaya çalıştı.

Evrensel’den Hilal Tok’un haberine göre kadın ile yüz yüze yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan her raporda yüzde 75 engelli olduğuna dikkat çekilirken, Adli Tıp Kurumu kadın ile görüşme bile yapmadan zihinsel engelli olmadığını savundu.

Diğer yandan dava süresince tutuklanmayan sanıklar hiçbir duruşmaya da katılmadı.

Silahla tehdit ve saldırı

Davanın bugün görülen karar duruşmasında ise kadının babası, sanıkların tutuklanmasını istedi.

“Sanık silahla eve girip benim çocuğumu mağdur etti. Benim çocuğumun hakkı savunulmuyor, anlamıyorum. Ben adalet istiyorum. Çok çileler çektim. Mağdur durumdayım. Çocuğumun engelli olduğuna dair raporlar var.”

Davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı avukatı Fatma Şişman da sanıkların tutuklanmasını isteyerek, “Mağdurun ısrarlı ifadesinden de anlaşıldığı gibi sanık silahla mağdurun iradesi dışında zorla eylemde bulunmuştur. Her iki sanıktan da şikayetçiyiz” dedi.

Ancak tüm taleplere, itirazlara ve delillere rağmen sanıklar yargılandıkları “nitelikli cinsel saldırı” ve “konut dokunulmazlığı ihlali” suçlarını işlediklerine dair somut delil olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

‘Böyle adaletsiz bir karar görmedim’

Karara ilişkin Ekmek ve Gül’e konuşan kadının avukatı Selin Nakıpoğlu, “16 yıllık avukatlık hayatımda böyle adaletsiz bir karar görmedim” dedi ve ekledi:

“Soruşturma aşaması eksik. Kadını her gören kurum asla mukavemet edemeyeceğini söylüyor. Ama onu görmeyen Adli Tıp Kurumu tam tersini söylüyor. 39 kiloluk kadın 90 kiloluk sanıklara karşı nasıl mukavemet edebilir? Sanıklar güle oynaya yargılandı. Duruşmalara gelmediler bile. 2 satırlık bir kararla mahkeme sanıkların beraatine karar verdi. Esasa ilişkin her talebimiz reddedildi. Bu kararda adalet yok.”

Karara itiraz edeceklerini ve adaletin peşinde olduğunu belirten Nakıpoğlu, “Sanıkların suçlu olduğuna dair o kadar çok delil var ki. O kadının gözyaşlarının peşindeyim” dedi.