Ana SayfaGüncel13 öykülük bir ‘Sihirli Fıçı’

13 öykülük bir ‘Sihirli Fıçı’

HABER MERKEZİ – Saul Bellow ve Philip Roth ile birlikte 20. yüzyılın en tanınmış ABD’li Yahudi yazarlardan biri olan Bernard Malamud’un “Sihirli Fıçı” isimli öykü kitabı, Kafka Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı. 13 öyküden oluşan ve Seda Çıngay Mellor tarafından Türkçeleştirilen kitabın tanıtım bültenini paylaşıyoruz.

“Malamud ışığın, neşenin, birazcık umudun yoksunluğunu çeken, kuşatılmış hayatların hüzünlü vakanüvisi.”

Philip Roth

1959 yılında Amerikan Ulusal Kitap Ödülü’ne layık görülen ve yayınlandığı günden bu yana modern Amerikan öykücülüğünün klasik eserleri arasında yer alan Sihirli Fıçı, New York ve İtalya’nın kasvetli ve yoksul köşelerindeki tekinsiz manzaraları resmederken, göçmen ve mültecilerin, ayakkabıcı ve pazarlamacıların, turistlerin ve kiracıların, çöpçatanların ve küçük hırsızların, meleklerin ve hahamların hikâyelerini anlatıyor.

Kitapta yer alan on üç öykü, suçluluk ve mutluluk duygularının insan ruhundaki çatışmasına, iyi niyetin uğradığı hüsrana ve gönül yaralarına yoğun bir şehir gerçekçiliği içinde ama büyülü bir pencereden bakıyor.

Eserleriyle dünya çapında pek çok ödüle layık görülen Malamud, en önemli meseleleri şiirsel imgelerle zahmetsizce ortaya koyarken toplumla romantik ve mistik bir zeminde yüzleşiyor.

“Bir anı yalnızca bir anıydı, onu unutabilirdiniz ama değiştiremezdiniz.”
Previous post
YSK Dersim'de 6 mazbatayı iptal etti
Next post
Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ'a saldırı