Ana SayfaEkoloji“2040”ta yaşamı ne bekliyor?

“2040”ta yaşamı ne bekliyor?

HABER MERKEZİ – Doğa için bugünkü tercihlerin belirleyiciliğine işaret ederek ‘iklim krizi’ne farklı bir bakışla yaklaşan “2040”tan fragman yayınlandı.

Ekonomik çıkarlar için kaynakların sömürüldüğü, fosil yakıtlarla çevrenin kirletildiği ve doğanın tahrip edildiği günümüzde küresel ısınma tehdidi ve çevre kirliliği sorunu günden güne büyüyor.

Bilim insanları tarafından ‘felaket’ uyarıları yapılırken, birçok kesim bugünün tercihlerinin oynayacağı rolün önemi konusunda hemfikir.

“2040” adını taşıyan belgesel de bugünün tercihlerine dikkat çekerek, distopyaların tersine konuya daha farklı bir şekilde eğiliyor.

Yazarlığını ve yönetmenliğini Damon Gameau’nun yaptığı belgesel, doğa için en iyi tercihte bulunduğumuzda neler olabileceğini gözler önüne seriyor.

Yönetmen, aydınlık bir 2040 hayalinde dört yaşındaki kızı Velvet’i kaynak alıyor.

Kızıyla birlikte belgeselde yer alan Gameau, bunu göstermek adına üretimi çevre için en ideal şekilde gerçekleştiren ve gerçekleştirmek isteyen doğa savunucularıyla bir araya geliyor.

Şüphesiz, belgeselin öne sürdüğü fikirler yeni değil ancak gelecek için bugünün ne kadar belirleyici olduğunu hatırlatır nitelikte.

Filmin fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Bantmag.’tan derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Olympos kazılarında görevliydi: Kesilen ağaçlar için tartıştı, bıçaklanarak öldürüldü
Sonraki Haber
Bir hakikat ifadesi olarak Spinoza