Ana SayfaGüncel30 bin oyu vardı: DSP adayı da İstanbul seçimlerinden çekildi

30 bin oyu vardı: DSP adayı da İstanbul seçimlerinden çekildi

HABER MERKEZİ – YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline ve 23 Haziran’da yenilenmesine karar vermesi sonrası DSP adayı Muammer Aydın da seçimlere katılmayacağını açıkladı. Aydın, “Partimiz başka bir aday göstermiyor. İstanbul’da seçim bitmiştir. Ekrem İmamoğlu seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır bize göre” açıklaması yaptı. DSP’nin 31 Mart’ta aldığı oy, seçimde kazananı belirleme potansiyeli taşıyordu.

Demokratik Sol Parti (DSP) İstanbul adayı Muammer Aydın, 23 Haziran’daki seçimlere katılmayacağını açıkladı.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığından istifasını şöyle duyurdu.

Aydın Twitter mesajında açıklamasını bununla sınırlı tutsa da DHA’nın haberine göre adaylıktan çekilmesine dair şu sözleri de sarf etti.

“Partimiz başka bir aday göstermiyor. İstanbul’da seçim bitmiştir. Ekrem İmamoğlu seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır bize göre.
“17 senedir ‘milli irade’ diyenler, sandıktan çıkan milli iradeye sahip çıkmamışlardır. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. 23 Haziran’da çıkacak sonuca itibar edecekleri de gözükmemektedir. O nedenle sandık güvenliği ve hukuk güvenliği önem taşımaktadır.
“DSP için en önemli şey demokrasinin varlığıdır. Demokrasi varsa siyasi partiler, seçim, sandıktan çıkan milli iradeye itibar da vardır.”

Aydın ayrıca DSP’nin kimseyle ‘pazarlık’ içinde olmadığını, partilerinin hiç kimseyle ‘dirsek temasının’  olmadığını da kaydetti.

DSP Parti Meclisi’nin Aydın’ın yerine başka bir aday göstermeme kararı aldığı toplantının ardından konuşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da “DSP Parti Meclisi toplantıda yeni bir aday göstermemeyi kararlaştırmıştır. Bundan sonra 23 Haziran seçimlerinde de sonucu İstanbul seçmeninin kararı belirleyecektir” dedi.

Kaç oy almıştı?

YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline ve 23 Haziran’da yenilenmesine karar vermesi sonrası 31 Mart’ta aday olan bazı isimler CHP adayı Ekrem İmamoğlu lehine yarıştan çekilmişti.

DSP adayı Aydın’ın ne yapacağı ise merak konusuydu. Aydın, 31 Mart seçimlerinde 30 bin 817 oy (Yüzde 0,36)  almıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli’nin Öcalan açıklamasına HDP'den yanıt
Sonraki Haber
Erdoğan'dan İmamoğlu'nu destekleyen sanatçılara: Dalkavukluk yapıyorlar