Ana SayfaGüncel4 yıl 8 ay: Pantolan çalmaya teşebbüs eden mülteciye en üst sınırdan ceza

4 yıl 8 ay: Pantolan çalmaya teşebbüs eden mülteciye en üst sınırdan ceza

HABER MERKEZİ – Zara’dan 2 pantolon çalma teşebbüsünde bulunan mülteciye en üst sınırdan ceza verildi; 4 yıl 8 ay hapis yatacak.

Cezayirli B.G., İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinde faaliyet gösteren Zara isimli giyim mağazasında 14 Nisan’da “hırsızlık” yaptığı iddiasıyla tutuklandı, “pişmanlık” beyanına rağmen üst sınırdan cezalandırıldı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Yasin Kobulan’ın haberine göre olaydan 7 gün sonra hazırlanan iddianamede, B.G.’nin “bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık” yapmakla cezalandırılması istendi.

Zararları olmadığını belirten mağaza yetkilisi Halil Ataseven’in şikayetçi olarak görüldüğü iddianamede, “şüphelinin üzerine atılı gece vakti bina içinden hırsızlık suçunu işlediği, ancak eyleminin teşebbüs aşamasında kaldığı anlaşıldığı” ifadeleri yer aldı.

“Pişmanım” dedi, savunması dikkate alınmadı

16 Mayıs’ta görülen davanın ilk duruşmasında savunma yapan B.G., iki pantolon aldığını kabul ederek, “Suçlama doğrudur. Pişmanım. Öyle şuursuzca bir hareket yaptım. İlk ve son olarak böyle bir şey yaptım. Müştekiden ve mahkemeden af diliyorum” dedi.

Ancak mahkeme, iddia makamının talebi doğrultusunda “Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık” suçunu işlediğine kanaat getirerek, B.G.’ye 5 yıl hapis cezası verdi.

Olayın gece saatlerinde olmasından kaynaklı cezada yarı oranında artırım yapan mahkeme, cezayı 7 yıl 6’a çıkardı.

Mahkeme, eylem teşebbüs aşamasında kaldığı için cezayı 4 yıl 8 ay 7 güne indirdi ve B.G.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Karara itiraz edilecek

Türkiye oturumu bulunan B.G.’nin avukatı Ruken Ballıkaya, kararın ‘hakkaniyete aykırı olduğunu’ söylüyor.

Ballıkaya, “Neticede hırsızlığı meslek haline getirenler suçları işlemeye devam ederken, belki de bir defalık gafletle veya ihtiyaç sebebiyle suça sürüklenen çocuklar büyük bedeller ödemek zorunda kalabiliyorlar” diye belirtiyor.

Ballıkaya, yerel mahkemenin kararına karşı istinaf mahkemesinde itirazda bulunduklarını ve müvekkilinin tutukluluğuna dair de yetkili ağır ceza mahkemesine itirazda bulunduklarını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van'da eylem ve yürüyüş yasağı
Sonraki Haber
MARSU’nun elektriği yine kesildi, Mardin’e su verilmiyor