Ana SayfaGüncel5 saatte: Gazeteci Kadri Gürsel aynı gün tutuklandı, cezaevine gönderildi, sonra tahliye edildi

5 saatte: Gazeteci Kadri Gürsel aynı gün tutuklandı, cezaevine gönderildi, sonra tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Dün saat 15:00 sıralarında tutuklanarak cezaevine gönderilen gazeteci Kadri Gürsel için saat 20:00 sıralarında tahliye kararı çıktı. Gürsel 20:30’da Metris Cezaevi’nden tahliye edildi.

Cumhuriyet gazetesi davasında 2 yıl 6 aylık hapis cezasının kesinleşmesi üzerine dün İstanbul Adliyesi’ne gelen, adliyedeki işlemlerin ardından cezaevine götürülen gazeteci Kadri Gürsel, 5 saat sonra tahliye edildi.

Avukatı, Gürsel cezaevine girer girmez denetimli serbestlik için mahkemeye başvurmuştu.

Bakırköy İnfaz Hakimliği, denetimli serbestlik uygulanması talebini kabul etti ve Kadri Gürsel’in tahliyesine karar verdi.

Gürsel tahliyesini şöyle duyurdu:

Kadri Gürsel’in avukatı İlkay Koyuncu, Anayasa Mahkemesi’nin müvekkilinin tutukluluğuna ilişkin daha önce hak ihlali yapıldığı yönünde karar verdiğini ifade etmişti.

Koyuncu, “Gürsel’in kalan cezasına bakıldığında denetimli serbestlik hükümlerinden faydalanması gerekiyor. Yani bir gün içerisinde cezaevinden çıkabilir ya da daha önce 11 ay yattığı, hiçbir disiplin cezası almadığı Silivri Cezaevi tarafından yeniden gözlemlenmek üzere keyfi olarak cezaevinde tutulabilir. Yaşayarak göreceğiz” demişti.

Ne oldu?

Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yıla kadar verilen cezalar için sekiz gazetecinin yaptığı itiraz başvurusu istinaf mahkemesi tarafından onanmıştı.

Söz konusu dava kapsamında, “örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme” suçundan 2 yıl 6 aylık hapis cezası onanan gazetecilerden Kadri Gürsel, infaz işlemlerinin yapılması için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gitmişti.

Gürsel adliyedeki işlemlerin ardından cezaevine gönderilmişti.

Gürsel’e cezaevine götürülürken kelepçe takılması tepki toplamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Savunma Bakanlığı: Hakurk bölgesinde iki asker yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Tuna nehrinde gemi devrildi: Yedi kişi hayatını kaybetti, kayıplar var