Ana SayfaGüncel8 yıl sonra: Avukatları Abdullah Öcalan ile görüştü

8 yıl sonra: Avukatları Abdullah Öcalan ile görüştü

HABER MERKEZİ – Asrın Hukuk Bürosu avukatları müvekkilleri Abdullah Öcalan’la 2 Mayıs’ta bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu. Bu, 2011’den bu yana avukatlarıyla görüştürülmeyen Öcalan’ın 8 yıl sonra gerçekleştirdiği ilk avukat görüşü demek.

Mezopotamya Ajansı (MA) geçtiği son dakika haberi ile avukatlarının PKK lideri Abdullah Öcalan’la bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Haberde, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının yaptıkları açıklama ile Öcalan’la 2 Mayıs’ta bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Görüşmeye dair saat 15:00’te bir basın toplantısı yapılacağı kaydedildi.

Asrın Hukuk Bürosu’nca yapılan açıklama şöyle:

“İmralı F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Müvekkilimiz Sn. Abdullah Öcalan ile 02.05.2019 tarihinde avukat görüşmesi gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmeye dair bir basın toplantısı yapılacaktır. Bugün (06.05.2019), saat 15.00’te Taksim Hill Otel de gerçekleştireceğimiz basın toplantısına tüm basın emekçilerini davet ediyoruz. Açıklama sonrası soru alınmayacağını bilgilerinize sunarız.”

8 yıl sonra avukatlarıyla görüşen Öcalan’dan mesaj

Öcalan’ın açıklaması ne anlama geliyor? – Albulmelik Ş. Bekir


Açlık grevleri

HDP Milletvekili Leyla Güven başta olmak üzere partinin 4 milletvekili Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması için aylardır açlık grevinde.

Güven’in açlık grevi bugün 180’invi gününde. Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da Mart başından bu yana açlık grevinde.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de devam ediyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 15 tutuklunun 30 Nisan itibarıyla ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi ise bugün 7’nci gününde.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı son olarak 12 Ocak’ta kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak o dönem cezaevinden tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.

Hem Güven hem diğer birçok eylemcinin sağlık durumu kritik eşiği aşmış durumda.

Previous post
Gül’den Sabah'ın ‘Kılıçdaroğlu ile gizlice görüştü’ iddiasına yanıt
Next post
Üç devrimci anılıyor: Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan 47 yıl önce bugün idam edildi