Ana SayfaGüncelAA’ya karşı: İmamoğlu açıkladı, seçim günü ‘alternatif haber merkezi’ kurulacak

AA’ya karşı: İmamoğlu açıkladı, seçim günü ‘alternatif haber merkezi’ kurulacak

HABER MERKEZİ – CHP’ni İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu 23 Haziran’da ‘alternatif haber merkezi’ kuracaklarını duyurdu. Bu, seçim günü tek kaynağın Anadolu Ajansı olmayacağı anlamına geliyor.

CHP’nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim gecesi için ‘alternatif haber merkezi kuracaklarını’ duyurdu.

İmamoğlu, 23 Haziran’da yenilenecek seçimler için kuracakları ‘alternatif haber merkezi’ni gazeteci Murat Yetkin’e anlattı.

“Seçim gecesi için alternatif bir haber merkezi kuruyoruz. Zaten mevcut olan bilgi merkezimizi genişletip aktif hale getiriyoruz. Vatandaşın tek haber kaynağı AA olmayacak. Her bir sandık açılıp sonucu belli olunca buradan şeffaf bir şeklide duyuracağız.
“31 bin 186 sandık var. Bunlardan sağlıklı sonuç alma sorunumuz olmadığını zaten 31 Mart seçimi gecesi gösterdik. Hem CHP, hem İYİ Parti teşkilatı gayet iyi çalıştı. Şimdi yeni gönüllülerimizle bu gayreti topluma çabuk ve sağlıklı bilgi vermeye de dönüştürüyoruz. Aramıza yeni katılan gönüllülerimizin bir işi de bu olacak.”

İmamoğlu’nun verdiği bilgilere göre sayıları kısa sürede 100 binlere çıkan ‘İstanbul gönüllüleri’nin 250-300 bine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

AA seçim günü verileri servis etmeyi kesmişti

AA, 31 Mart akşamı, CHP’li Ekrem İmamoğlu ile AKP’li Binali Yıldırım arasında fark giderek kapandığı sırada, ‘sahadan veri akışının durması’nı gerekçe göstererek abonelerine seçim verilerini servis etmeyi kesmişti.

Yaklaşık 13 saatlik kesintinin ardından ertesi gün yine sandık verileri kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Öyle ki YSK de AKP ile MHP’nin itirazı üzerine seçimden 1 ay sonra, bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bunun da seçim sonucuna etkisinin olması nedeniyle İstanbul seçiminin iptaliyle yenilenmesine karar verdiğini açıklamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul seçimleri: "AKP'den CHP'ye 'emanet oy' kayabilir"
Sonraki Haber
‘Mavi Balina’ oyunu: Bu kez Tatvan’da bir çocuk intihar etti