Ana SayfaGüncelABD: Türkiye S-400’den vazgeçebilir

ABD: Türkiye S-400’den vazgeçebilir

HABER MERKEZİ – ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Wilson, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 almaktan vazgeçmesinin “mümkün” olduğunu söyledi. Wilson, “S-400’ü bulunan bir ülkeye F-35 teslim edebileceğimizi sanmıyorum” diye ekledi.

Ankara ile Washington arasında S-400 füze savunma sistemlerinin yol açtığı gerilim sürerken, ABD’den yeni bir açıklama geldi.

ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Heather Wilson, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 almaktan vazgeçebileceğini savundu.

DW Türkçe’nin AFP’den aktardığı habere göre, Türkiye’nin S-400’ler konusundaki fikrini değiştirme ihtimali olup olmadığının sorulması üzerine Wilson, “Bu mümkün” yanıtını verdi.

“Diplomatlar bu konuda çalışmaya devam ediyor” diyen Wilson, S-400 füze savunma sistemlerinin F-35 savaş uçaklarıyla uyumlu olmadığı yönündeki ABD tezini yineledi.

Wilson, “Luke Hava Kuvvetleri Üssü’nde Türk pilotları eğitmeye devam ediyoruz. Ancak S-400’ü bulunan bir ülkeye bu uçaklardan teslim edebileceğimizi sanmıyorum” diye de ekledi.

Ne oluyor?

S-400’lerin NATO sistemleriyle uyumlu olmadığını belirten ABD, uzun süredir Türkiye’ye Rusya’dan füze sistemi satın almaması için baskı yapıyor.

Ankara’nın S-400 alması halinde Türkiye’nin F-35 programından çıkarılabileceği uyarısı yapan ABD’de son olarak Temsilciler Meclisi’ne Salı günü, söz konusu savaş uçaklarının Türkiye’ye teslimatının engellenmesini içeren bir tasarı sunuldu.

Ancak ABD’nin uyarılarına rağmen füze sistemi almakta kararlı olan ve Rusya’ya halihazırda bir ödeme yapmış olan Türkiye, S-400’lerden vazgeçmiyor.

Hem Ankara hem de Moskova, S-400’lerin Türkiye’ye teslimatının Temmuz ayında gerçekleşeceğini belirtiyor.


Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması: Erteleme gündemde değil


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Asya’da bir ilk: Tayvan’da parlamentodan evlilik eşitliğine onay
Sonraki Haber
“Adalet Bakanı'nın açıklaması 'taahhüt' olarak alınmalı”