Ana SayfaToplumsal CinsiyetABD’nin Missouri eyaletinde de kürtaj yasağı onaylandı

ABD’nin Missouri eyaletinde de kürtaj yasağı onaylandı

HABER MERKEZİ – ABD’nin Alabama eyaletinde kürtajı yasaklayan yasa tasarısının kabul edilmesinin ardından bu kez de Missouri eyaletinde söz konusu tasarı Senato’da onaylandı.

ABD’nin bir eyaletinde daha kürtajı yasaklayan yasa tasarısı kabul edildi.

Muhafazakar Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olduğu Missouri Senatosu’nda oylamaya sunulan yasa tasarısı 10’a karşı 24 oyla onaylandı.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre yasa kapsamında kürtaj, hamileliğin 8’inci haftasından sonra tıbbi gerekçeler haricinde uygulanamayacak.

Yasa, Cumhuriyetçi Vali Mike Parson’ın onaylaması halinde yürürlüğe girecek. Parson daha önce yaptığı açıklamada, bu tasarıyı desteklediğini ifade etmişti.

Eyalet Senatosu’nda yapılan oturumda ise ensest ve tecavüz gibi durumlarda ayrıcalık tanınmasını öngören değişiklik teklifi de reddedildi.

Sadece bu yıl 8 eyalette yasak getirildi

ABD genelinde Cumhuriyetçi eyalet yetkililerinin öncülüğünde başlatılan kürtaj kısıtlama ve yasakları, 2019 yılı içinde Utah, Arkansas, Kentucky, Mississippi, Ohio, Georgia ve son olarak da Alabama’da yürürlüğe girdi.

Utah ve Arkansas’ta bu yıl getirilen kısıtlamalar çerçevesinde 18’inci hafta itibariyle kürtaja izin verilmiyor.

Kısıtlamaların daha da arttırıldığı Kentucky, Mississippi, Ohio ve Georgia eyaletlerindeyse kalp atışının belirlenmesinin ardından, yani çoğunlukla hamileliğin 6’ıncı haftası itibariyle kürtaj yasak.

Bu eyaletlerde tıbbi sorunlar, tecavüz ve ensest durumlarında kürtaj yasağı uygulanmıyor ancak bu hafta Alabama’da yürürlüğe giren yasaya göre tıbbi sorunlar haricinde ensest ve tecavüz de dahil hiçbir durumda kürtaja izin yok.

Kürtaj hakkını savunan uzman ve yetkililerse ivme kazanan kürtaj karşıtı hareket karşısında endişeli. Amerika Planlı Ebeveynlik Federasyonu Başkanı Leana Wen, yasaya karşı eyalet bazında yasal işlem başlatacaklarını açıkladı.


Alabama’da kürtajı yasaklayan yasa tasarısı kabul edildi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Öğrenci Akbil'inde indirim başladı
Sonraki Haber
Eruh'ta çatışma: Bir korucu yaşamını yitirdi