Ana SayfaGüncelAhmet Şık: Öcalan’ın açıklaması ile YSK kararı arasında bağ kurmak AKP’nin ekmeğine yağ sürmektir

Ahmet Şık: Öcalan’ın açıklaması ile YSK kararı arasında bağ kurmak AKP’nin ekmeğine yağ sürmektir

HABER MERKEZİ – YSK kararını değerlendiren HDP Milletvekili Ahmet Şık, “HDP’nin gasp edilen belediyesine çıkaracağınız ses cılız kalırsa İstanbul da gasp edilir” dedi. Öcalan’ın avukatları aracılığıyla gönderdiği mesaj sonrası ortaya atılan iddialara da tepki gösteren Şık, “Kimse Öcalan’ın açıklaması ile YSK’nin İstanbul kararı arasında bağ kurmasın, bu komplo teorisiyle AKP’nin ekmeğine yağ sürersiniz” diye konuştu. Şık, partisi HDP’nin 31 Mart öncesi siyasal pozisyonunu koruyacağını vurgulayarak, “HDP faşizmi geriletti, şimdi de başka bir oyun var, parti buna da direnecek” diye ekledi.

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, YSK’nin İstanbul’da seçimin iptali yönündeki kararını değerlendirdi.

Tele1’de Hilmi Hacaloğlu’nun sunduğu Soru-Cevap programına konuk olan  Şık, AKP’nin İstanbul’dan çıkan seçim sonucunu kabul etmesi durumunda birkaç ay içinde parçalanacağını gördüğünü, bu yüzden seçimin tekrarlanması için uğraştığını savundu.

“KHK’li seçilmişler”in gerekçe gösterilerek HDP’nin bazı belediyelerinin ‘gasp edildiğini’ ifade eden Şık, bu durum karşısındaki sessizlik nedeniyle “İstanbul’un da gasp edildiğine” işaret etti.

Şık, “Pusulalardan neden sadece biri (büyükşehir) iptal ediliyor, bunu hukukla mı açıklayacağız?” diye sordu.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 8 yıl aradan sonra görüştüğü avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajlara değinen Şık, bu açıklama sonrası ortaya atılan iddialara da yanıt verdi.

“Kimse Öcalan’ın açıklaması ile YSK’nin İstanbul kararı arasında bağ kurmasın, bu komplo teorisiyle AKP’nin ekmeğine yağ sürersiniz; Öcalan’ın tavrı net, iktidara ‘bana şantaj siyasetiyle gelmeyin, pozisyonum 2013 Newrozu’nda olduğum yerle aynı’ diyor.
“Komplo teorileri dönüyor ama AKP aslında HDP ile anlaşmaya çalışmıyor, MHP ortaklığı nedeniyle kaybettiği kendi seçmeni olan muhafazakar Kürtlere bir barış çubuğu uzatmaya çalışıyor.”

HDP’nin 31 Mart öncesi siyasal pozisyonunu koruyacağını vurgulayan Şık, “HDP faşizmi geriletti, şimdi de başka bir oyun var, parti buna da direnecek” dedi ve ekledi:

“Birkaç ay içerisinde AKP’nin çatlayacağını düşünüyorum, AKP sonrası oluşacak iktidar bloğu ile de bir müzakere masası kurulacaktır, çünkü bu şart. Müzakere masası tekrar kurulacaktır ama bu masa AKP ile kurulmayacaktır.”

Şık son olarak “AKP’nin adayı kim olacak?” diye sordu ve İstanbul’da bu kez Binali Yıldırım’ın aday gösterilmeyeceğini düşündüğünü kaydetti.


Öcalan’ın açıklaması ne anlama geliyor? – Albulmelik Ş. Bekir




Önceki Haber
YSK kararı: İstanbul’da seçimler yenilenecek, tarih 23 Haziran
Sonraki Haber
İmamoğlu'ndan YSK tepkisi: O zaman Anayasa da şaibeli, cumhurbaşkanlığı da