Ana SayfaGüncelAkademisyenlere destek verenleri polis böyle izledi

Akademisyenlere destek verenleri polis böyle izledi

HABER MERKEZİ – Barış imzacısı akademisyenlere destek olmak için kendisini savcılığa ihbar eden 17 kişiden sanatçı Zeynep Tanbay ve yazar Halim Bulutoğlu hakim karşısına çıktı. Duruşma öncesi yapılan açıklamayı belindeki silahı göstererek takip eden bir polis ise tepki çekti.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı barış bildirisine imza atanlara destek olmak için sivil itaatsizlik eylemi yaparak, kendilerini savcılığa ihbar eden sanatçı, gazeteci ve yazarlar hakkında açılan davaların duruşmaları başladı.

17 yazar, gazeteci ve sanatçı hakkında ayrı ayrı “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi’nin önünde yapılan açıklamayı belindeki silahı göstererek takip eden bir polis tepki çekti.

Silahı belinde açık olan polisten rahatsız olan akademisyen destekçilerine diğer polislerin yanıtı ise “Yeni galiba, ondan” oldu.

Hakim karşısına çıkan sanatçı Zeynep Tanbay ve yazar Halim Bulutoğlu, yaptıkları savunmalarında beraatlarını talep etti.

Mahkeme, Tanbay ve Bulutoğlu’nun duruşmasını 24 Eylül’e erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Galanima Deresi'ne HES yapımına tepki: “Şirketler suyumuza el koymak istiyor”
Sonraki Haber
Gazeteci Necla Demir'in davası ertelendi