Ana SayfaGüncelAntalya’da bir gazeteciye daha saldırı: Ergin Çevik darp edildi

Antalya’da bir gazeteciye daha saldırı: Ergin Çevik darp edildi

HABER MERKEZİ – Antalya’da yaşayan gazeteci Ergin Çevik, üç kişi tarafından darp edildi. Çağdaş Gazeteciler Derneği, Çevik’in yazdığı bir yazı nedeniyle saldırıya uğradığını öne sürdü.

Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşayan ve Güney Haberci internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevik, üç kişi tarafından saldırıya uğradı.

Bir restoranın önünde üç kişi tarafından yolu kesilerek durdurulan Çevik, “Gazeteci Ergin sen misin?” sorusuna “Evet” yanıtını verince darp edildi.

Üç kişi saldırının ardından kaçarken, yaralanan Çevik hastaneye kaldırılarak tedavi edildi.

Darp raporu alan Çevik, şüpheliler hakkında şikayetçi oldu.

Olayla ilgili açıklama yapan Ergin Çevik, saldırganların önce Aksu’daki ofisine geldiğini, sekretere kendisini sorduklarını söyledi. Şüphelilerin sekretere, kendisini kast ederek, “Ona Kundu’dan selamımızı söyleyin. O anlar” diyerek ayrıldığını anlatan Çevik, “Güvenlik kamerası kayıtlarında şüphelilerin kimler olduğu mevcut. Bu kayıtları da polise vererek şikayetçi oldum” dedi.

‘Bu saldırılar gazetecileri korkutamaz’

Saldırıya ilişkin bir açıklama yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi, “Öncelikle Ergin Çevik’e geçmiş olsun demek istiyoruz. Son zamanlarda gazeteci ve siyasilere yönelik giderek artan saldırılardan duyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz. Gazetecilere istediğini yazdırıp, istemediğini zorbalıkla yazdırmayacağını sanan zihniyeti bir kez daha kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevik’in kaleme aldığı Kundu’daki tartışmalı Orion Pazarı’na ilişkin yazı nedeniyle saldırıya uğradığını öne süren derneğin açıklamasında ayrıca şöyle denildi:

“Bu tür saldırılar gazetecileri korkutamaz. Gazeteci her koşulda olan biteni yazmaya devam edecektir. Geçen hafta meslektaşımız İdris Özyol’a yapılan saldırıdan hemen sonra yaptığımız çağrıda olduğu gibi; adalet sağlayıcılarını Ergin Çevik’e saldıranları bir an önce cezalandırmaya çağırıyoruz.”

10 günde ikinci saldırı

Öte yandan 15 Mayıs tarihinde de Yeni Yüzyıl gazetesinde çalışan gazeteci İdris Özyol da Antalya’da saldırıya uğramıştı.


Gazeteci İdris Özyol’a saldırı

Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’a saldırı: Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Previous post
Temelli’den Samsun’da poz verenlere: Bunlara bakıp utanmalısınız
Next post
Bir revize de OECD’den: Türkiye ekonomisinde küçülme beklentisi arttı