Ana SayfaGüncelAsif Kapadia imzalı yeni belgesel: “Maradona”

Asif Kapadia imzalı yeni belgesel: “Maradona”

HABER MERKEZİ – ‘Senna’ ve ‘Amy’ belgeselleriyle dikkat çeken Oscar ödüllü Asif Kapadia’nın yönetmenliğini üstlendiği, efsanevi futbolcu Diego Maradona’nın hayatını konu alan belgeselden fragman yayınlandı.

Britanyalı yönetmen Asif Kapadia, efsanevi Formula 1 pilotu Ayrton Senna’nın hayat hikâyesini anlatan “Senna” ve 27 yaşında yaşamını yitiren Grammy ödüllü sanatçı Amy Winehouse’un yaşamını derinlemesine inceleyen “Amy” belgeselleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.

“Amy” belgeseliyle Oscar da kazanan yönetmen Kapadia, yaklaşık dört yıllık bir aranın ardından yeni bir projeyle geri dönüyor.

Asif Kapadia, yeni belgeselinde tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak görülen Diego Armando Maradona’yı odak noktasına alıyor.

FilmLoverss’ın haberine göre “Maradona” isimli bu belgesel, Arjantinli efsanevi futbolcunun özel yaşamını ve 1980’li yıllarda Napoli takımında profesyonel kariyerinin zirvesine ulaştığı dönemleri gözler önüne serecek.

İzleyiciyi daha önce hiç görülmemiş arşiv görüntüleriyle buluşturacak olan belgesel, bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 72. Cannes Film Festivali’nin Yarışma Dışı bölümünde dünya prömiyerini yapacak.

Belgeselin Cannes’daki gösterimine Maradona’nın da katılması bekleniyor.

Belgeselden son yayınlanan fragmanı ise aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.