Ana SayfaGüncelAvukatları Öcalan’la görüşmek için başvurdu

Avukatları Öcalan’la görüşmek için başvurdu

HABER MERKEZİ – 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs’ta Öcalan’la görüşebilen avukatları, tekrar görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı. Devam eden açlık grevleri dolayısıyla başvuruya verilecek yanıt merak konusu.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, müvekkilleriyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Başvuruda yarın (Salı) ve Cuma günü için görüşme talep edildi.

Dört avukatın yaptığı bu son başvuruya verilecek yanıt merak konusu.

Zira avukatların 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana yaptığı 810 görüş başvurusu “hava muhalefeti”, “koster bozuk”, “koster onarımda”, “OHAL” gibi gerekçelerle reddediliyordu. Ancak avukatlar Nevroz Uysal ve Rezan Sarıca, 8 yılın ardından ilk kez 2 Mayıs’ta Öcalan ile görüşme gerçekleştirebilmişti.

Açlık grevcileri düzenli görüşme talep ediyor

Hali hazırda binlerce kişi Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla düzenli olarak görüşebilmesi için açlık grevinde.

HDP Milletvekili Leyla Güven tecridin kaldırılması için 187 gündür açlık grevi eylemini sürdürürken, Güven’le beraber üç vekil ve binlerce tutuklu da aynı taleple eylemde. Açlık grevi eylemini ölüm orucuna dönüştüren tutuklular da var.

Öcalan’la yıllar sonra gerçekleştirilen avukat görüşü sonrası AKP ile iktidar ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli, bu görüşmeye değinerek, bunun bir talep meselesi olduğunu söylemiş ve “Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün” ifadesini kullanmıştı.

Bahçeli’nin bu açıklaması sonrası HDP ise eleştirilerini muhalefete yönlendirmişti. Partinin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Bahçeli bile avukat görüşünün yapılabilmesi konusunda fikrini beyan etti. Hukuki bir talebin yerine getirilmesini söylemek bu kadar zor mu?” sözleriyle muhalefete seslenmişti.