Ana SayfaDünyaAvusturya’da kaset skandalı: Hükümet düştü, erken seçimler Eylül’de

Avusturya’da kaset skandalı: Hükümet düştü, erken seçimler Eylül’de

HABER MERKEZİ – Avusturya’da Meclis’te güven oyu alamayan Başbakan Sebastian Kurz liderliğindeki hükümet düştü. Erken seçimler Eylül’de yapılacak.

Avusturya’da video kaset skandalının ardından Başbakan Sebastian Kurz liderliğindeki hükümet için güven oylaması yapıldı.

Meclis Genel Kurulu’nda yapılan özel oturumda, ana muhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (FPÖ) yanı sıra Liste Jetzt’in de karşı oylarıyla Başbakan ve geçici hükümet güven oyu alamadı.

Ülkede Eylül ayında erken seçime gidilmesi yönünde alınan kararın ardından geçici hükümet ve Başbakan Kurz’un görevden azledilmesine karar verildi.

Bu gelişme sonrası Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’in ülkeyi seçime götürecek yeni bir başbakanı görevlendirmesi bekleniyor.

Ne olmuştu? 

Aynı zamanda Avusturya’da hükümeti oluşturan koalisyon ortaklarından aşırı sağcı FPÖ’nün genel başkanı olan, Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache’nin adı video skandalına karışmıştı.

Süddeutsche Zeitung ve Der Spiegel’in ortaya çıkardığı görüntülerde Strache, 2017 yılında gizli çekilen bu videoda, bir Rus milyarderin yeğeni olduğunu iddia eden bir kadına, parlamento seçimlerinde kendilerine maddi destek sağlamaları halinde, kamu ihalelerinde kolaylık sağlama vaadinde bulunuyordu.

Bu kasedin ortaya çıkmasıyla beraber Başbakan Kurz, ÖVP ve FPÖ koalisyonun sona erdiğini, erken seçime gidileceğini açıklamıştı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, erken seçimlerin Eylül ayında yapılması çağrısında bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akkuyu’da doğaya karışacak radyasyon az gösterilmiş
Sonraki Haber
Diyarbakır'da konuşan Davutoğlu: Güvenlik ve özgürlük aynı anda olmalı