Ana SayfaGüncelBahçeli’den ‘Dersim’ tehdidi: Hiç kimse aldığı oya güvenmemeli

Bahçeli’den ‘Dersim’ tehdidi: Hiç kimse aldığı oya güvenmemeli

HABER MERKEZİ – Dersim Belediyesi’nin hizmet binasında bulunan tabelalardaki ‘Tunceli’ ifadesinin yerine ‘Dersim’ yazılmasıyla ilgili tehditlerde bulunan MHP lideri Bahçeli, “Hiç kimse aldığı oy ve desteğe güvenmemelidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dersim Belediyesi Meclisi’nin kayyum döneminde ‘Tunceli’ olarak değiştirilen belediye tabelasının yeniden ‘Dersim’ yapılması yönündeki kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Söz konusu kararın “devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne meydan okumak” olduğunu savunan Bahçeli, “‘Tunceli’ ifadesinin yerine Dersim yazılmasıyla ilgili karar yok hükmündedir” dedi.

“Türkiye’de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır” diyen Bahçeli, karara müdahale edilmesini istedi ve “beka tehlikesi doğacağını” öne sürdü.

MHP lideri Bahçeli ayrıca, sözlerinin devamında tehditlerde de bulundu:

“Komünist ve bölücü komploya göz yummak, alttan almak, sessiz kalmak feci akıbetlere davetiye çıkaracak, beka düzeyinde tehlikelere kapı aralayacaktır.
“Hiç kimse aldığı oy ve desteğe güvenmemelidir. Hiç kimse Türk milletinin hassasiyetleriyle oynamaya kalkışmamalıdır. Yanlış hesap mutlaka dönecek, namlu ters tepecek, muhatapları elbette mahcup ve millet nezdinde mahkum olacaklardır.
“Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. İhmal ve inkarı imkansız olan bu ilke ve kurala aykırı hareket eden çürümüşler elbette hukuki ve idari sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaklardır.”

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) aday olan Mehmet Fatih Maçoğlu, Dersim Belediye Başkanlığı’na seçilmişti.


Kayyum ‘Tunceli’ yapmıştı: Belediye meclisi tabelayı yeniden ‘Dersim’ yapıyor

YSK Dersim’de 6 mazbatayı iptal etti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadın eylemciyi cinsel saldırıya maruz bırakan polis hakkında kamu davası açıldı
Sonraki Haber
Çocukları açlık grevinde olan anneler Emine Erdoğan'a seslendi