Ana SayfaGüncelBahçeli’nin çıkışı sonrası: Erdoğan’dan ‘Türkiye İttifakı’ açıklaması

Bahçeli’nin çıkışı sonrası: Erdoğan’dan ‘Türkiye İttifakı’ açıklaması

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli’nin “Başka ittifak arayışlarına gerek yoktur” çıkışının ardından AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazıları ‘Türkiye İttifakı’ ifademizi Cumhur İttifakı’nın alternatifi gibi göstererek fitne çıkarma peşine düştü” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından gündeme taşıdığı ‘Türkiye İttifakı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçim döneminin geride kaldığını ve “icraate odaklandıklarını” söyleyen Erdoğan, “Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık” dedi ve ekledi:

“İşte onun için ‘Türkiye İttifakı’ dedik, onun için ‘Cumhur İttifakı’ dedik. Bazıları ‘Türkiye İttifakı’ ifademizi Cumhur İttifakı’nın alternatifi gibi göstererek fitne çıkarma peşine düştü.”

Erdoğan ayrıca, “Terör örgütüyle el ele olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar” diye belirtti.

‘Türkiye İttifakı’ sözlerini de açan Erdoğan, “82 milyon vatandaşımızı bir araya getirme idealini hayata geçirmeye çalışıyoruz” diye ekledi.

Erdoğan’ın bu açıklaması, ‘Cumhur İttifakı’nın diğer bileşeni olan MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı “Başka ittifak arayışlarına gerek yoktur” açıklamasının ardından geldi.

Yazılı açıklama yapan Bahçeli, “Başka ittifak arayışlarına gerek yoktur” demiş ve eklemişti: “Cumhur İttifakı Türkiye’dir.”


Bahçeli’den ‘ittifak’ açıklaması: Mutabakatın adresi ‘cumhur’dur


Ne olmuştu?

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da mazbata almasının ardından yaptığı açıklamada, “Dönem kızgın demiri soğutma dönemidir” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın “82 milyon hep birlikte ‘Türkiye İttifakı’ olarak hareket etmeliyiz” yönündeki sözlerine MHP lideri Bahçeli tepki göstermişti.

Bahçeli, “Ülke bazlı ittifak olmaz” demiş ve “Türkiye İttifakı’ndan bahsetmek kafamızdaki soru işaretlerini çoğaltmıştır” sözlerini kaydetmişti.