Ana SayfaGüncelBakırköy Cezaevi önünde gözaltına alınan dört kişi serbest bırakıldı

Bakırköy Cezaevi önünde gözaltına alınan dört kişi serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Bakırköy Cezaevi önünde açlık grevleri ile ölüm oruçlarına dikkat çekmek için yapılmak istenen açıklamayı engelleyen polis tarafından gözaltına alınan ikisi avukat dört kişi serbest bırakıldı.

HDP Milletvekili Leyla Güven, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebi ile 177 gündür açlık grevinde.

Güven’le aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemleri de sürüyor.

Açlık grevindeki 15 tutuklu ise eylemlerini 30 Nisan’da ölüm orucuna çevirdi. Ölüm orucuna başlayan siyasi tutukluların eylemi bugün 4’üncü gününde.

Diğer yandan aylardır süren açlık grevleri karşısında hükümet sessizliğini korurken, eylemlere dikkat çekmek amacıyla tutuklu yakınlarının yapmak istediği açıklamalar engelleniyor.

Bugün ise tutuklu yakınları, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde Barış Anneleri, avukatlar ile HDP milletvekilleri Meral Danış Bestaş, Züleyha Gülüm ve Gülistan Kılıç Koçyiğit’in katılımıyla basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak polis diğer eylemlerde olduğu gibi açıklama yapılmasına müsaade etmedi.

Yapılmak istenen açıklamanın ‘yasa dışı’ olduğunu belirten polis, gruba biber gazı sıktı ve aralarında iki avukatın da bulunduğu dört kişiyi gözaltına aldı.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, gözaltına alınan avukatların Ahmet Balkaya ve Rengin Ergül olduğunu bildirdi.

Gözaltına alınan dört kişi Kartaltepe Polis Merkezi’nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.


Açlık grevindeki iki kadın tutuklu 670 kilometre uzaklıktaki cezaevine sevk edildi