Ana SayfaGüncelBerkin Elvan davası: Keşif raporu mahkemeye sunulmadı, tanık polisler duruşmaya katılmadı

Berkin Elvan davası: Keşif raporu mahkemeye sunulmadı, tanık polisler duruşmaya katılmadı

HABER MERKEZİ – Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davanın 12. duruşmasında, 10 Nisan günü Berkin’in vurulduğu yerde yapılan keşfe ilişkin rapor mahkemeye teslim edilmedi, tanık olan polisler ise duruşmaya katılmadı.

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında, 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 12’nci duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sanık polis Fatih Dalgalı’nın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya ayrıca Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan ile çok sayıda kişi katıldı.

Gelen evrakların okunması ile başlayan duruşmada, 10 Nisan günü Berkin’in vurulduğu yerde yapılan keşif raporunun hazır olmadığı görüldü.

Önceki duruşmada tanık olarak dinlenilmesine karar verilen polisler ise bugünkü duruşmaya gelmedi.

Bilirkişi, keşif raporunu mahkeme heyetine sunmak için ek süre talep etti.

Polisler hakkında zorla getirme kararı

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, verdiği ara kararında raporları ibraz etmek için bilirkişiye süre verdi.

Mahkeme heyeti, kararında duruşmaya gelmeyen tanık polisler için görev yerlerine talimat yazılmasına ve mahkemenin yetki alanı içerisinde bulunan polisler hakkında zorla getirme kararı çıkarmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, önümüzdeki celse teşhis işlemlerinin yapılacağını ve Dalgalı’nın görev yaptığı yerin mahkemesinde hazır edilmesini ve duruşmaya SEGBİS ile bağlanmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 19 Haziran gününe erteledi.

‘Beni meydanlarda yuhalattı, şimdi anneler günümü mü kutluyor?’

Duruşmanın ardından Elvan ailesi ve avukatları adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan Sami Elvan, “Keşfin sonucu gelmedi. Beş, altı tanık daha var ama onlar duruşmaya gelmedi. 19 Haziran’a yine burada olacağız. Raporun sonucunu bekleyeceğiz. Avukatlarımızla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz hukuka, adalete açız. Sadece Elvan ailesi değil, bütün toplum adalete aç. İşte İstanbul seçimlerini gördük. İşte bizim mahkeme sonucunu da öyle uzatıyorlar. Artık bunların sonunun geldiğini düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda hak yerini, adalet yerini bulur” dedi.

Yaklaşan anneler gününü hatırlatan Gülsüm Elvan ise “Ben adliyelerde kaç senedir sürünüyorum. Emir vererek çocuğumu vurdurdu. Beni meydanlarda yuhalattı. Şimdi benim mi anneler günümü mü kutluyor? O kadar katledilen çocuklar var ki. Onların hangisinin ailesinin anneler gününü kutluyor. Bize öyle güzel anneler hediyesi verildi ki. Ama inanıyorum ki bu adalet gelecek” diye konuştu” diye konuştu.


Bu haberi Mezopotamya Ajansı’ndan derledik.



Önceki Haber
Bahçeli YSK kararını ’adaletli’ buldu: Milletimizin yüreğine su serpmiştir
Sonraki Haber
49 Baro'dan YSK'nin İstanbul kararına tepki