Ana SayfaGüncelBilimkurgu, macera ve ‘western’i harmanlayan bir film: “Bacurau”

Bilimkurgu, macera ve ‘western’i harmanlayan bir film: “Bacurau”

HABER MERKEZİ – Kleber Mendonça Filho’nun Juliano Dornelles ile birlikte yazıp yönettiği, 72. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak Bacurau’dan ilk fragman yayınlandı.

Aquarius ile övgü toplayan Brezilyalı yönetmen Kleber Mendonça Filho, bu yıl yeni filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Filho’nun daha önce filmlerinde sanat yönetmeni olarak çalışan Juliano Dornelles ile birlikte yazıp yönettiği “Bacurau” simli yeni filmi, bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 72. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak.

FilmLoverss’ın haberine göre bilimkurgu, macera ve ‘western’ türlerini harmanlayan “Bacurau”, belgesel projesi için Brezilya’da ücra bir köye giden bir sinemacının yaşadığı tuhaf olayları anlatıyor.

Yönetmen günler geçtikçe köy halkının aslında göründükleri gibi olmadıklarını ve hepsinin karanlık sırlar sakladığını fark edecek.

Melancholia ve Dogville gibi yapımlarla tanınan Udo Kier’in başrolünü üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sônia Braga, Jonny Mars, Karine Teles, Chris Doubek ve Antonio Saboia gibi isimler yer alıyor.

“Bacurau”dan yayınlanan ilk fragmana aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.