Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan dört erkeğe 35’er yıl hapis

Bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan dört erkeğe 35’er yıl hapis

HABER MERKEZİ – İzmir’de bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan dört erkeğe 35’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir’in Buca ilçesinde geçtiğimiz yıl 20 Mayıs’ta Müslüm ve Uygar Çağırdan kardeşler ile Sadettin Bıçakçı ve Serdar Subaşı isimli erkekler, 27 yaşındaki bir kadını cinsel saldırıya maruz bıraktı.

Kadının şikayeti üzerine 4 erkek ile onlara yardım ettiği öne sürülen P.Y. isimli kadın gözaltına alındı. Polisteki ifadelerinde suçlamayı kabul etmeyen dört erkek tutuklanırken, P.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA’da yer alan habere göre dört erkek hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘şantaj’, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, P.Y. hakkında da ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar ile daha sonra başka suçtan tutuklanarak, cezaevine konulan P.Y. ve taraf avukatları hazır bulundu.

Davanın savcısı dört sanığın tüm suçlardan cezalandırılmalarını talep ederken, P.Y.’nin beraat ettirilmesini istedi.

Son sözleri sorulan sanıklar ise suçlamaları reddetti.

Dört erkeğe 35’er yıl ceza

Mahkeme heyeti, sanıklar Müslüm Çağırdan, Uygar Çağırdan, Serdar Subaşı ve Sadettin Bıçakçı’ya, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 21’er yıl, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 12’şer yıl, ‘şantaj’ suçundan da 2’şer yıl olmak üzere 35’er yıl hapis cezası verdi.

Üç sanık ayrıca 20’şer bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Tutuklu sanıklardan Bıçakçı’ya ayrıca ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etme’ ve ruhsatsız tabanca taşıma veya bulundurma’ suçundan 4 yıl hapis ile 2 bin TL adli para cezası verildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini reddederken, tutuksuz sanık P.Y.’yi beraat ettirdi.