Ana SayfaGüncelBuldan bu kez rakam vererek çağrı yaptı: 23 Haziran’da fark 250 bin olsun

Buldan bu kez rakam vererek çağrı yaptı: 23 Haziran’da fark 250 bin olsun

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Öcalan’la avukat görüşüne dikkat çekerek “İmralı’daki tecridin tamamen kaldırılıp, diyaloğun başlaması gerektiğini” söyledi. “Demokratik mücadelenin sonu demokratik müzakere olacak” diyen Buldan, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimi içinse “Gasp edilen 6 belediyemizin de seçimidir” dedi ve rakam vererek çağrı yaptı: “23 Haziran’da öyle güçlü bir cevap verelim ki fark 250 bin olsun. Bunlar başka türlü anlamayacak çünkü.”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meclis’te partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

‘Diyalog’ çağrısı yapan Buldan, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimi için de önemli mesajlar verdi.

‘Diyalog’ çağrısı

8 yıl aradan sonra avukatlarının PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi ile tecridin kırıldığına dikkat çeken Buldan, ‘diyalog’ çağrısını şöyle yaptı:

“İmralı tecridinin tümden kaldırılarak, diyaloğun biran önce başlatılması; Kürt sorunu, demokrasi sorunu başta olmak üzere gerek içeride kangrenleşen sorunları, gerekse Suriye merkezli bölgesel sorunları demokratik müzakere yoluyla ve barışçıl bir perspektifle çözme imkânını yaratacaktır. Bu anlamda gerekli adımların atılması hükümet ve devlet başta olmak üzere tüm siyaset kurumunun, parlamentonun ve demokratik kamuoyunun önünde önemli bir görev ve sorumluluk olarak durmaktadır.”

Sorunların çözümünün ‘ancak ve ancak demokratik siyasetle, diyalog ve demokratik müzakere ile toplumsal uzlaşıyla mümkün’ olduğunu belirten Buldan, “Başka bir çıkış yolu yok” dedi.

Partisinin demokratik siyasette ve barış çizgisinde ısrar edeceğini vurgulayan Buldan, “Demokratik muhalefeti halkımızla ve demokrasi ittifakıyla daha da büyüteceğiz. Demokratik mücadelenin sonu mutlaka demokratik müzakere olacaktır” diye konuştu.

23 Haziran mesajı

Buldan, 23 Haziran’da tekrar edilecek olan İstanbul seçimine de YSK’nin ‘gerekçeli kararını’ hatırlatarak değindi.

Kurulun 250 sayfalık gerekçeli kararını ‘tam bir hukuksuzluk belgesi’ olarak niteleyen Buldan, “Herkes YSK’yı bekliyordu, irade gaspını nasıl savunacak diye. 250 sayfa uydurdular. Savunamadılar. Minareyi çaldılar ama kılıfına sığdıramadılar. Her şey ortada” dedi.

“Asıl gerekçeli kararı İstanbul halkı 23 Haziran’da sandıkta yazacak. Hiç merak etmesinler” diye devam eden Buldan, şu mesajları verdi:
“Ben İstanbul halkına da buradan çağrı yapıyorum: YSK’nın 250 sayfalık hukuksuzluğuna karşı gelin, 23 Haziran’da öyle güçlü bir cevap verelim ki fark 250 bin olsun. Bunlar başka türlü anlamayacak çünkü.
“AKP’nin bir sözcüsü seçmenlerine ‘23 Haziran’a kadar bizi idare edin, sonrasında tövbe ederiz’ diyor. 23 Haziran sonrası toplu tövbeye çıkacaklar anlaşılan! Günahları çok çünkü. Merak etmeyin, İstanbul halkı 23 Haziran günü size sandıkta tövbe ettirecek.
“Recep Bey, ‘7 Haziran, 24 Haziran, 31 Mart bize bir dersti’ diyor. Ama bu dersten halen anlamamışlar. Şimdi 23 Haziran’da en büyük dersi alacaklar.
“Bizim belediyelerimize karşı her türlü hukuk dışı yol ve yöntemlere başvuruyorlar. Sandıkta kazanamadıklarını gayri meşru yollarla almaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Gerekirse halkımızla birlikte belediyelerimizin önünde 7/ 24 saat irade nöbeti tutarız ve o belediyelerimizi yine teslim etmeyiz.
“Bu irade hırsızları şunu da bilsin ki çalınan oylarımızın da, gasp edilen belediyelerimizin de hesabını 23 Haziran’da sandıkta bir bir soracağız. 23 Haziran İstanbul seçimleri bizim için aynı zamanda Şırnak, Muş, Bitlis, Tatvan seçimidir. Bağlar seçimidir. Gasp edilen 6 belediyemizin seçimidir. Hırsızlığa karşı halk iradesinin galip geleceği bir seçim olacaktır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gerekçesi 'zaman aşımı': Kızıltepe JİTEM davasında savcıdan 'dava düşsün' talebi
Sonraki Haber
Evli olduğu Şeker Dikbıyık'ı öldüren erkeğe 36 yıl hapis cezası