Ana SayfaGüncelCanlı yayında istismar: Ermeni bir çocuğun ‘dinini değiştirttiği’ Hatipoğlu’na tepki ve suç duyurusu

Canlı yayında istismar: Ermeni bir çocuğun ‘dinini değiştirttiği’ Hatipoğlu’na tepki ve suç duyurusu

HABER MERKEZİ – ATV’de yayınlanan Nihat Hatipoğlu’nun sunduğu Ramazan programında 13 yaşındaki Ermeni bir çocuğun ‘dini değiştirildi’. Çocuğun ailesi haber ve onaylarının olmadığını söylerken, HDP Milletvekili Garo Paylan “Önemli bir çocuk istismarıyla karşı karşıyayız” dedi. Hatipoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

ATV’de 12 Mayıs’ta yayınlanan Nihat Hatipoğlu’nun İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda sunduğu Ramazan programında bir çocuk istismarı vakası gerçekleşti.

Hatipoğlu, sahneye çıkarılan 13 yaşındaki Ermeni bir çocuğun ‘dinini değiştirtti’.

Çocuğa canlı yayında Kelime-i Şehadet getirten Hatipoğlu, bu durumdan çocuğun ailesinin de haberi olduğunu iddia etti.

‘Çocuğun annesinin haberi ve onayı yok’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise çocuğun annesinin kendisiyle iletişime geçtiğini ve kesinlikle rızası alınmadan çocuğunun programa çıkarıldığını söylediğini aktardı.

Evrensel’den Sinem Uğurlu’ya konuşan Paylan, ailenin, yılardır Türkiye’de yaşayan Ermenistanlı bir aile olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Annesinin Türkçesi yarım yamalak bir Türkçe. Programdan arandığını ama ne olduğunu anlamadığını ve videoyu gördüğünde şok olduğunu anlattı. Çocuğunun istismar edildiğini, kesinlikle Müslüman olmadığını, sünnet olmadığını söyledi.”

Yapılanı ‘büyük bir skandal’ olarak nitelendiren Paylan, “Çocuğu ‘Orada ünlü insanlar var, yemek veriyorlar’ diyerek arkadaşı programa götürmüş. 13 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Önemli bir çocuk istismarıyla karşı karşıyayız” dedi.

RTÜK’e şikayet edildi

“Söz konusu programda yaşanan çocuk istismarıdır ve çocuk hakları ihlalidir. Bununla birlikte, RTÜK’ün 6112 sayılı Kanunda belirtilen yayın ilkelerine açıkça aykırıdır” diyen Paylan, bu konuda RTÜK’e bir şikayet dilekçesi ilettiklerini de açıkladı.

İHD: Suç duyurusunda bulunacağız

Yaşananlara dair bir açıklama da İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) geldi.

Twitter üzerinden açıklama yapan İHD Eş Başkanı Eren Keskin, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi:


Yayın politikamız gereğince söz konusu televizyon programındaki görüntüye haberimizde yer vermiyoruz.
Previous post
Okullara yeni tatil düzeni: İki ara tatil getirildi, yaz tatili kısaldı
Next post
Anneler bekleyişini sürdürüyor: “Meclis'ten çıkan bir kararla açlık grevleri sonlanabilir”