Ana SayfaKültür-Sanat“Cannes yönetimi Alain Delon’un ‘mide bulandırıcı’ değerlerini onurlandırıyor”

“Cannes yönetimi Alain Delon’un ‘mide bulandırıcı’ değerlerini onurlandırıyor”

HABER MERKEZİ – 72. Cannes Film Festivali’nde, aktör Alain Delon’a ‘Onursal Altın Palmiye’ verilecek olmasına başta feministler olmak üzere birçok kesimden tepki geldi.

14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 72. Cannes Film Festivali’nde, aktör Alain Delon’a ‘Onursal Altın Palmiye’ verilecek.

Festival yönetimi geçtiğimiz ay yaptığı açıklamayla daha önce Jeanne Moreau, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Clint Eastwood, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Agnès Varda ve Jean-Pierre Léaud gibi isimlere verilen ödülünün bu yıl Alain Delon’a verileceğini duyurmuştu.

Cannes yönetimi tarafından alınan bu karar ise tepki çekti.

“Delon’un ‘mide bulandırıcı’ değerleri onurlandırılıyor”

FilmLoverss’ın haberine göre Alain Delon’un Cannes Film Festivali’nde onurlandırılacak olmasına tepki gösteren kuruluşların başında gelen Women and Hollywood, Delon’un daha önce yaptığı açıklamalarda kadınlara tokat attığını kabul ettiğine dikkat çekti.

Ayrıca oyuncunun eşcinsel çiftlerin evlat edinmesine karşı çıkması ve Fransa’da yükselen aşırı sağ hareketlere destek vermesi de kuruluşun Cannes yönetiminin kararına tepki göstermesinde etkili oldu.

Women and Hollywood’un kurucularından Melissa Silverstein, farklılıklara yer verme konusunda gerekli adımları atacağını söyleyen Cannes yönetiminin bu ödülle Delon’un “mide bulandırıcı” değerlerini onurlandırdığını ifade etti.

Fransa’nın önde gelen feminist gruplarından Osez Le Feminisme de Cannes’ın bu kararıyla kadınlara ve şiddet mağdurlarına yanlış mesaj verdiğini belirtti.

Cannes Film Festivali yönetimi ise bu tepkilere rağmen Alain Delon’a ‘Onursal Altın Palmiye’ vermekten vazgeçmeyeceklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada Alain Delon’un “efsaneleşmiş bir oyuncu” ve “festival tarihinin önemli bir parçası olduğu” için onurlandırıldığı savunuldu.