Ana SayfaGüncelCHP’den 23 Haziran tespiti: Yine kamu görevlisi olmayan kişiler görevlendirildi

CHP’den 23 Haziran tespiti: Yine kamu görevlisi olmayan kişiler görevlendirildi

HABER MERKEZİ – CHP, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerinde yine kamu görevlisi olmayanların görevlendirildiğini tespit ettiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 23 Haziran’da yeniden yapılacak olan İstanbul seçimleri için oluşturulan sandık kurullarında yine kamu görevlisi olmayanların görevlendirildiğini tespit etti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan CHP, “Yüksek Seçim Kurulu’nun, sandık kurullarında kamu görevlisi olmayanların görevlendirilmesini gerekçe göstererek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal ettiğini” hatırlattı.

CHP, Beykoz İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz başvurusuyla kamu görevlisi olmayan dört kişinin sandık kurullarındaki görevlerinden alınmasını talep etti.

Kaftancıoğlu: Söylediklerine kendileri bile inanmıyorlar

Bu duruma bir tepki de CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’ndan geldi.

Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sandık kurullarını oluşturanlar onlar. Sandık kurullarındakiler memur değil diye seçimi iptal eden onlar. Şimdi 23 Haziran için oluşturulan sandık kurullarına yine memur olmayanları atayanlar yine onlar. Bu seçimden sonra bir kez daha mızıkçılık yaptırmayacağız ama bunu bilsinler. Hem sandık kurullarını kendileri belirleyip hem de kendi belirledikleri sandık kurullarında memur olmayanlar var diyerek seçim iptal edenler şu an kendi yaptıklarına, söylediklerine bile inanmıyorlar.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li Kenanoğlu: Sözlerim çarpıtıldı, amaç manipülasyon yaratmak
Sonraki Haber
Kaftancıoğlu: Tebliğ edilmeyen davanın sızdırılma zamanlaması manidar