Ana SayfaGüncelÇocukları açlık grevinde olan anneler Emine Erdoğan’a seslendi

Çocukları açlık grevinde olan anneler Emine Erdoğan’a seslendi

DİYARBAKIR – Leyla Güven 197 gündür açlık grevinde, cezaevlerinde 159’uncu gün; ölüm orucunda ise 24 gün geride kaldı. Çocukları açlık grevinde olan anneler birçok kentte eylemlerini sürdürürken, Diyarbakır’dakiler Emine Erdoğan’a seslendi.

Açlık grevleri ve ölüm oruçları devam ederken, eylemde olan çocuklarının sesini duyurmak isteyen aileler birçok kentte eylemlerini sürdürüyor.

Diyarbakır’daki aileler de bugün bir kez daha eylemdeydi.

Koşuyolu Parkı karşısında bulunan eski un fabrikası önünde toplanan ailelere HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun da eşlik ederken, buradaki oturma eylemi polis ablukasında gerçekleşti.

Açlık grevindeki tutukluların yakınları burada düdük çalıp alkış tuttu, zılgıt çekerek protesto gösterisinde bulundu.

Oturma eyleminin ardından aileler Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Derneği binası önüne yürüyerek, burada bir açıklama yaptı.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde 84 gündür açlık grevinde olan Muhammed Kartal’ın annesi Afife Kartal, tutuklu yakınları adına yaptığı açıklamada hükümete çağrı yaptı.

Anne Kartal, hükümetten adım atmasını ve eylemcilerin talebi olan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ‘bütünen kaldırılmasını’ istedi.

Emine Erdoğan’a çağrı

Anne Kartal ayrıca AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a da seslendi.

Kartal, “Çocuklarımız bedenlerini ölüme yatırmışlar. Senin ciğerin yok mu? Sen anne değil misin? Senin yüreğin yanmıyor mu? Eğer yüreği yanan sen olsaydın, senin için ağlayacaktık. Gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamışsın” dedi.

“Çocuklarımızın talebi talebimizdir” diyen Kartal, bir kez daha ‘tecridi kaldırın’ çağrısı yaptı.

Açlık grevleri ve ölüm oruçları

HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 197’inci gününde.

Güven’le beraber HDP’li parlamenterler Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 3 Mart’tan bu yana eylemde.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 30 tutukludan 15’inin ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi 24, diğer 15 kişininki ise 14’üncü gününde.

Güven, diğer vekiller, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Öcalan’a dönük tecridin tamamen kaldırılmasını istiyor.

Bu taleple cezaevlerinde sürdürülen eylemlere baskı söz konusu. Tutukluların koğuşları baslılıyor, radyo ve kitaplarına el konuyor.

8 yıl aradan sonra Öcalan ilk kez avukatları ile geçtiğimiz 2 Mayıs’ta görüşmüştü ancak görüşme sonrası bir açıklama yapan siyasi tutuklular ‘yapılan görüşme tecrit koşullarında gerçekleştirildiği’ için talepleri kabul görene kadar ‘eyleme devam’ kararı almıştı.

Karar sonrası 16 Mayıs’ta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağına dair “kısıtlamaların kaldırıldığını” açıklamış, bu açıklamadan 6 gün sonra yani 22 Mayıs’ta avukatlar bir kez daha İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşmüştü.

Bu görüşme sonrası gelecek açıklama bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli’den 'Dersim' tehdidi: Hiç kimse aldığı oya güvenmemeli
Sonraki Haber
Rabia Naz'ın babası: Çocuğumun hesabını versinler, katilleri ortaya çıkarsınlar