Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanlığı: Erdoğan ve Trump G-20’de görüşecek

Cumhurbaşkanlığı: Erdoğan ve Trump G-20’de görüşecek

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın Haziran ayının sonundaki G-20 zirvesinde bir araya geleceği duyuruldu. Açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam saatlerinde telefonda görüştü.

Erdoğan ile Trump’ın 28-29 Haziran’da Japonya’da yapılacak G-20 zirvesi sırasında bir araya gelme konusunda mutabık kaldığı açıklandı.

Söz konusu telefon görüşmesi hakkında Twitter üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un belirttiğine göre, Erdoğan görüşmede Türkiye’nin Rusya’dan satın almayı planladığı S-400 hava savunma sistemi konusunda ABD ile ortak bir çalışma grubu kurulması için yaptığı teklifini de yineledi.

Altun, “Görüşmede ayrıca çelik sektörüne yönelik ilave tarifenin kaldırılmasından duyulan memnuniyet paylaşılmış; bu kararın, 75 milyar dolarlık ikili ticaret hedefine ulaşılmasına katkı sağlayacağı vurgulanmıştır” diye ekledi.

ABD’nin, NATO sistemleriyle uyumlu olmadığı gerekçesiyle karşı çıktığı S-400’ler, Ankara ile Washington arasında uzun süredir gerginliğe neden oluyor.

Ayrıca ABD, Türkiye’den çelik ithalatına uyguladığı gümrük vergisini yüzde 25’ten yüzde 50’ye yükseltmiş, ancak geçtiğimiz haftalarda bu oranı yeniden yüzde 25’e indirmişti.




Önceki Haber
Netanyahu hükümeti kuramadı, İsrail erken seçime gidiyor
Sonraki Haber
Hatay'da bir çocuk ağır yaralı halde bulundu, cinsel istismar şüphesi var