Ana SayfaEkoloji‘Engelsiz Sera’ İpekyolu’nda faaliyete geçirildi

‘Engelsiz Sera’ İpekyolu’nda faaliyete geçirildi

HABER MERKEZİ – Van’ın İpekyolu ilçesinde, engelli yurttaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için belediye tarafından sera tahsis edildi.

İpekyolu Belediyesi, engelli yurttaşların üretim sürecine katılmaları ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için sera tahsis etti.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Değirmen Mahallesi’ne (Çoravanis) kurulan sera engelli yurttaşların kullanımına açıldı.

Domates, biber, salatalık fidelerinin ekildiği seraya ayrıca, marul, maydanoz ve turp tohumları ekildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün tarımsal hizmetleri destekleme faaliyetleri kapsamında tahsis edilen serada engelli yurttaşlar, hem üretim sürecine dahil olabilecek, hem de ürettikleri ürünleri kendileri tüketebilecek.

İlk fidelerin dikimine engelli yurttaşlarla birlikte İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan katıldı.

Konu hakkında bilgi veren İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Kurt, her zaman engelli yurttaşlara destek olmaya çalıştıklarını belirttti.

“Bu amaçla dezavantajlı yurttaşların ortak yaşam alanlarına dahil olmasını sağlıyoruz. Engelli arkadaşlarımızın toplum içinde kendini öteki olarak görmemesi, tam aksine toplum içerisinde kendilerini değerli hissetmelerini istiyoruz.”

Belediye Eş Başkanı Yacan ise yapılan bu çalışmaların tarımsal hizmetlerin desteklemesi kapsamında olduğunu hatırlattı.

“Daha öncede çiftçilere destek amacıyla tohum ve sebze fideleri dağıttık. Bununla kalmadık ve tohum ekme makinalarıyla da çiftçilerimize destek olmaya devam ettik.”

Son olarak Yacan, kenttin geleceği ve burada yaşayan herkesin daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüreceklerini ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

s-400
Önceki Haber
Bloomberg'ün iddiası: Türkiye S-400'leri Akdeniz'de konuşlandıracak
Sonraki Haber
Ekonomi ilk çeyrekte yüzde 2,6 daraldı, en fazla küçülen sektör inşaat