Ana SayfaPolitikaErdoğan’a göre evlilik dışı ilişki ‘sapkın’ ve ‘anormal’, müsebbibi de sosyal medya

Erdoğan’a göre evlilik dışı ilişki ‘sapkın’ ve ‘anormal’, müsebbibi de sosyal medya

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan evlenmeden yaşanan ilişkiler için “anormal” dedi, farklı cinsel kimlikleri hedef alarak “İnsan fıtratına aykırı sapkın ilişkiler meşrulaştırılıyor” ifadesini kullandı. Sosyal medyayı sorumlu tutan Erdoğan, bu mecranın aile değerlerini ‘erozyona uğrattığını’ iddia etti.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen 7. Aile Şurası’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşması boyunca ailenin “milli değerler için” önemine vurgu yaptı. Ailenin “millet varlığının temeli ve asli dayanağı” olduğunu söyleyen Erdoğan, “Aileye sahip çıkmak bir milletin kendisine sahip çıkması demektir” dedi.

Göçlerin Türkiye’yi etkilediğini ifade eden Erdoğan, “Geleneksel aile yapımızda ciddi değişiklikler oldu. Şehirleşmeyle aile bağları zayıfladı, aile büyüklerinin birikimleri kaybedildi” diye konuştu.

Erdoğan evlenmeden yaşanan ilişkileri “anormal” ve “sapkın” olarak niteledi, farklı cinsel kimlikleri hedef alarak “İnsan fıtratına aykırı sapkın ilişkilerin belli çevrelerce meşrulaştırılması tehditler arasında” dedi.

“Yeni dönemin en büyük mağduru aile kurumu. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla aile değerlerimizde ciddi erezyon yaşanıyor. Mahrem alan kavramı anlamını yitiriyor. Bu yeni dönem çekirdek aileyi çözüyor, yıkıyor.
“Sadece ülkemize mahsus bir sorun değil. Aile kurumu kültürlerden ve toplumlardan bağımsız olarak tüm dünyada güç kaybetmektedir. Batılı ülkelerde aile kavramının içi boşalıyor.
“İnsan fıtratına aykırı sapkın ilişkilerin belli çevrelerce meşrulaştırılması tehditler arasında. Nikah akdinin değersizleştirildiği, evlilik dışı ilişkilerin normal sayıldığı, boşanmanın adeta teşvik edildiği sancılı bir süreçle karşı karşıyayız. Gayri ahlaki hayat tarzı ülkemizde etkisini her geçen yıl daha fazla gösteriyor.
“Ailede çözülme olursa millet olarak varlığımız tehlikeye girer. Aile kurumunu güçlendirecek politikalara önem veriyoruz. Biz başkaları gibi sosyal devletin istismarını yapmadık.”
Previous post
Fani Kasırgası: Hindistan'da 800 bin kişi tahliye ediliyor
Next post
Üç kentte tutuklu yakınlarına polis şiddeti: 19 kişi gözaltına alındı