Ana SayfaÇalışma YaşamıEYT’liler Yenikapı mitinginde buluştu: Emeklilik haktır

EYT’liler Yenikapı mitinginde buluştu: Emeklilik haktır

HABER MERKEZİ – Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın Yenikapı’da düzenlediği mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “Emeklilik temel bir haktır. Devletin temel bir sorumluluğudur. Bu mağduriyetin derhal kaldırılması gerekmektedir” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), taleplerinin yerine getirilmesi ve Meclis’ten yasa çıkarılması talebiyle düzenledikleri Yenikapı mitinginde bir araya geldi.

Binlerce EYT’linin katıldığı mitinge, siyasi parti temsilcileri ve partiler de destek verdi.

Mitingde sık sık “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz”, “Direne direne kazanacağız”, sloganları atılarak, “Meclis’e takılanlar ittifakı”, “Yasalar geriye dönük işletilemez” dövizleri taşındı.

Kitleye hitap eden EYT’li Mustafa Ünalan, “8 bin prim günüm var. Sakatım, çalışmıyorum. Eve ekmek götüremiyorum. Devlet büyükleri büyüklüğünüzü gösterin artık. Benim milletim benim milletim diyorsunuz kimseye bakmıyorsunuz. Buramıza kadar geldi. İŞ-KUR iş vermiyor, özel şirket yaşlısın diyor. Ne yapalım biz el vicdan” dedi.

48 yaşındaki EYT’li Cengiz Öyke de, “2016 yılında işten ayrıldım. O günden beri bir işe yerleşemedim. 2 kız çocuğu babası ve torun sahibiyim. Torunlarına harçlık veremeyen bir dedeyim” diye belirtti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da emeklilik hakkı gasp edilen EYT’lilerle omuz omuza olmaya devam edeceklerini söyledi.

“Emeklilik temel bir haktır. Devletin temel bir sorumluluğudur. Bu mağduriyetin derhal kaldırılması gerekmektedir. Emeklilik yük değil bir haktır. Sizin mücadeleniz emeğimize ve geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir.”

EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak da, “Emekli olma hakkımız kutsaldır. Hak birilerinin insafı ya da sadaka değildir. Hak karşılığı ödenmiş olandır” dedi.

Özüpak, yıllarca çalışıp prim ödeyerek emekliliğe hak kazanmalarına rağmen hükümetin “erken emeklilik” açıklamalarıyla kendilerine karşı algı oluşturduğunu söyledi, bu tutumu kınadı.

“Kalan yaşamımızı, bugüne kadar biriktirdiklerimizi elden çıkararak sürdürmemizi bekliyorlar. Önce haklarımızı sınırlayıp sonra ’emekli olmak istiyorsanız BES’e para yatırın’ diyorlar” diye konuştu.

Haklarının tanınmasını isteyen Özüpek, “ İşe başlarken bize sunulan haklar ne ise onun uygulanmasını istiyoruz. Yasalar geriye dönük işletilemez” dedi.

İmamoğlu’nun mesajı yayınlandı

Mitingde Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Necdet Gökçınar ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ise görüntülü mesajı yayınlandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmamoğlu: Asla vazgeçmeyeceğiz, iyilik kazanacak
Sonraki Haber
Eşref Kolçak hayatını kaybetti