Ana SayfaEkolojiGalanima Deresi’ne HES yapımına tepki: “Şirketler suyumuza el koymak istiyor”

Galanima Deresi’ne HES yapımına tepki: “Şirketler suyumuza el koymak istiyor”

HABER MERKEZİ – Trabzon Düzköy’de bulunan Galanima Deresi’ne HES yapımı için iş makinalarının çalışmaya başlamasına tepki gösteren köylüler, “Şirketler suyumuza el koymak istiyor” dedi.

Trabzon’un Düzköy ilçesindeki Galanima Deresi üzerine yapılmak istenen Hidroelektrik Santral’e (HES) köylüler tepki gösterdi.

HES yapımı için iş makinalarının çalışmaya başlamasına tepki gösteren Düzköy Yaşam Platformu Sözcüsü Yakup Civelek, “Dereler halkındır satılamaz” dedi.

BirGün’ün haberine göre derelerin özgürce akması gerektiğini söyleyen Civelek, şöyle konuştu:

“Şirketler suyumuza el koymak istiyor. Çiğdemli, Taşocağı ve Gökçeler mahallelerinde yaşayan vadi halkını olumsuz biçimde etkileyecek olan HES projesinin yapımına başlandığının haberini almış bulunuyoruz.
“Yol yapımı gerekçesiyle ağaçların kesileceği, dinamit patlamalarıyla birlikte yer altı sularının yatak değiştireceği, uçan ve kaçan tüm canlıların hayatının olumsuz etkileneceği bu yıkım projesi başlatılmamalıdır.”

CHP Düzköy İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan ise “Asıl amaç suların özelleştirilmesi, satılmasıdır. Biz bu yıkım projesine ‘hayır’ diyoruz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
15 barodan açıklama: İşkence ortada ama suç duyuruları sonuçsuz kalıyor
Sonraki Haber
Akademisyenlere destek verenleri polis böyle izledi