Ana SayfaGüncelGazeteci Alağaş davası: Adres bildirimi için 20 günlük süre verildi

Gazeteci Alağaş davası: Adres bildirimi için 20 günlük süre verildi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Safiye Alağaş hakkında açılan davanın, yargılaması süren dosyayla birleştirilmesi üzerine mahkeme, 20 günde adres bildirimi yapılmasını istedi. Yapılmaması halinde ise ifade işlemleri için Alağaş hakkında yakalama emrinin çıkarılmasına karar verildi.

Jinnews Haber Müdürü Safiye Alağaş hakkında, yayınlanan haberlerle “örgüt propagandası yapmak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Gazeteci Alağaş’ın katılmadığı duruşmada, avukatı Pirozhan Karali hazır bulundu.

Jinnews’te yayınlanan haberlerde, “örgüt propagandası” yapıldığı iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 16 Ocak tarihinde hazırladığı iddianamenin dava dosyasıyla birleştirilmesi üzerine mahkeme, Alağaş’ın henüz adres tespitinin yapılmadığını belirtti.

Alağaş’ın avukatı Pirozhan Karali, adres bildirimini yapacaklarını belirterek, eksik hususların giderilmesi için süre talebinde bulundu.

Kısa bir aranın ardından birleştirilen dosya yönünden Alağaş’ın adres bildirimi için 20 gün süre veren mahkeme heyeti, adres bildirimi yapılmadığı takdirde ifade işlemlerinin yapılması için Alağaş hakkında yakalama kararının çıkartılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gürcan Keltek’in yeni filmi “Yeni Şafak Solarken” Cannes'dan ödülle döndü
Sonraki Haber
Kadın eylemciyi cinsel saldırıya maruz bırakan polis hakkında kamu davası açıldı