Ana SayfaGüncelGazeteci Fatih Polat’ın duruşması ertelendi

Gazeteci Fatih Polat’ın duruşması ertelendi

HABER MERKEZİ – Evrensel gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması ertelendi.

Evrensel gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, 28 Mayıs 2017 tarihli köşe yazısında gazeteci Craig Shaw’ın “Erdoğan Ailesinin Gizli Offshore Anlaşması” başlıklı haberini aynen yayınlamış ve “Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?” diye sormuştu.

Bunun üzerine Polat hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla başlatılan soruşturma davaya dönüşmüştü.

Davanın ikinci duruşması bugün yapıldı.

Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada Fatih Polat, avukatları Devrim Avcı ve Mustafa Söğütlü hazır bulundu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun da aralarında olduğu çok sayıda kişi duruşmayı izledi.

Polat’ın avukatı Devrim Avcı, suçlamaya konu olan köşe yazısında yer verilen haberin orjinal halini mahkemeye sunarak, Craig Shaw imzalı söz konusu haberin sitede halen ulaşılabilir olduğunu söyledi.

Avcı, “Müvekkilimin paylaştığı yazıyı yazan gazeteci Craig Shaw, İngiltere’de İngiliz gazetecilik ödülü ve 2018 yılında da Avrupa basın ödülüne bu haberle aday gösterilmiş bir kişidir” dedi.

Hakim, dava konusu olan yazının yer aldığı The Black Sea (theblacksea.eu) internet sitesinin uluslararası gazetecilik ile ilgili haber yapan yasal bir site olup olmadığı ve gazeteci Craig Shaw’ın gazeteci olup olmadığı konusunda TGS ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden (TGC) uzman görüşü alınması için müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 17 Eylül’e erteledi.

Previous post
Akşener'den 'İstanbul' açıklaması: Bir kez daha kazanacağız
Next post
Sağlık Bakanlığı'ndan mantar zehirlenmelerine karşı uyarı