Ana SayfaGüncelGazeteci Mehmet Çakmakçı’nın duruşması ertelendi

Gazeteci Mehmet Çakmakçı’nın duruşması ertelendi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Mehmet Çakmakçı’nın tutuksuz yargılandığı davanın 6’ncı duruşması Kasım ayına ertelendi.

Gazeteci Mehmet Çakmakçı’nın ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davanın altıncı duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya gazeteci Çakmakçı, avukatları ve meslektaşları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Çakmakçı, tüm faaliyetlerinin gazetecilik adına olduğunu belirtti.

Çakmakçı ve avukatlarının savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, dosya kapsamında Adli Tıp Kurumu’ndan talep edilen ses kaydı incelemesinin beklenmesine karar vererek, duruşmayı 8 Kasım 2019 tarihine erteledi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Çakmakçı, yargılamaya konu olan tüm faaliyetlerin gazetecilik kapsamında olduğunu belirterek, şunları
kaydetti:

“15 yılı aşkın süredir başta Diyarbakır olmak üzere birçok şehirde gazetecilik yapıyorum. 2017 yılında tutuklanmama sebep olan iddianamedeki tüm içerikler gazetecilik faaliyetlerimden kaynaklanıyor. Haber kaynakları ile görüşmelerim, haber takibi sırasında çekilen fotoğraflar ne yazık ki iddianamede delil olarak yer alıyor. Bizler her defasında gazeteciliğin suç olmadığını dile getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz.”

Diyarbakır’da 4 Temmuz 2017 tarihinde evine düzenlenen baskın ile gözaltına alınıp tutuklanan, dört aylık cezaevi sürecinin ardından 18 Ekim 2017 tarihinde tahliye edilen gazeteci Çakmakçı ‘örgüt üyeliği’ suçlaması ile 15 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li Kaya: Nihat Hatipoğlu hakkında soruşturma başlatıldı mı?
Sonraki Haber
Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Günü'nde açıklama yapan avukatlara müdahale