Ana SayfaGüncelGazeteci Necla Demir’in davası ertelendi

Gazeteci Necla Demir’in davası ertelendi

HABER MERKEZİ – Gazetemizin eski imtiyaz sahibi olan gazeteci Necla Demir hakkında “zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması ertelendi.

Gazete Karınca’nın eski imtiyaz sahibi Necla Demir hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya ‘Afrin’ haberleri nedeniyle “zincirleme örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanan Demir ve avukatı Özcan Kılıç katıldı.

İlk sözü alan gazeteci Demir, yaptığı savunmada yaptığı haberlerin gazetecilik faaliyetleri olduğunu belirterek, “2018 yılında Gazete Karınca’da çıkan Afrin haberleriyle ilgili hakkımda hazırlanan iddianame hukuka ve basın özgürlüğüne aykırıdır. Yayınlar düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılmıştır” dedi.

13 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Demir, “Bu iddianame, Anayasa ve AİHS kapsamında tanımlanan ifade özgürlüğü sınırlarının dışında kalmaktadır. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” dedi ve ekledi: “Gazetecilik faaliyeti kapsamında habercilik yapılmıştır. Bu nedenle beraatimi talep ediyorum.”

Demir’in ardından söz alan avukat Kılıç, müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti ve o dönem gazetenin haber müdürü olan gazeteci Çağdaş Kaplan’ın haberlerden sorumlu olduğunu belirterek, “Necla Demir imtiyaz sahibiydi ve ticari boyutuyla ilgileniyordu” dedi.

Kılıç ayrıca, “İddianamede suçun basın yoluyla işlendiği söyleniyor fakat dijital ortamdaki yayınlar için bunun uygulanma alanı yoktur” diye de ekledi.

Esas hakkındaki mütalaasını sunan duruşma savcısı ise Necla Demir’in üzerine atılı suçu işlediğini ifade ederek cezalandırılmasını talep etti.

Bunun üzerine Demir’in avukatları mütalaaya karşı savunma için süre talep etti.

Talebi kabul eden mahkeme heyeti, davayı 11 Temmuz 2019 tarihine erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akademisyenlere destek verenleri polis böyle izledi
Sonraki Haber
Yargıtay Emrah Serbes’in cezasını onadı