Ana SayfaGüncelGazeteciler Zeynep Kuray ve İrfan Tunççelik serbest bırakıldı

Gazeteciler Zeynep Kuray ve İrfan Tunççelik serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da haber takibi sırasında gözaltına alınan gazeteciler Zeynep Kuray ve İrfan Tunççelik’in de aralarında bulunduğu 41 kişiden 40’ı serbest bırakıldı. HDP Bakırköy İlçe Eş Başkanı Hacı Ogiş ise tutuklandı.

İstanbul’da, 9 ve 10 Mayıs tarihlerinde, açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önü ve Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı’nda yapılan eylemlerde gözaltına alınan aralarında gazetecilerin de olduğu 41 kişi, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı.

38 tutuklu yakını, gazeteciler İrfan Tunççelik ve Zeynep Kuray ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Arzu Kayaoğlu, savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan aralarında gazeteci Kuray’ın da bulunduğu beş kişi, ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan aralarında gazeteci Tunççelik’in bulunduğu sekiz kişinin ise yurt dışı yasağı ve ‘adli kontrol’ şartı getirilerek serbest bırakılmasına karar verildi.

Ayrıca mahkemeye çıkarılan aralarında avukat Kayaoğlu’nun da bulunduğu 27 kişi de serbest bırakıldı.

Böylelikle aralarında avukat, gazeteci ve tutuklu yakınlarının bulunduğu 40 isim serbest bırakıldı.

Gözaltına alınıp, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 41 kişiden HDP Bakırköy İlçe Eş Başkanı Hacı Ogiş ise tutuklandı.

Previous post
Hakkari'de saldırı: Bir asker yaşamını yitirdi
Next post
Erdoğan'dan parti teşkilatına: Seçim kampanyasını 'oyları çaldılar' diyerek yapın