Ana SayfaGüncelGökçeada’da Rum esnaf öldürüldü

Gökçeada’da Rum esnaf öldürüldü

HABER MERKEZİ – Gökçeada’da, önceki gün Rum esnaf Zafiris Piynari, parasını gasp etmek isteyen kişiler tarafından evinde öldürüldü.

‘Sakin Şehir’ (Cittaslow) unvanıyla dünyanın ilk ve tek ‘sakin ada’sı seçilen Gökçeada’da yaşayan Zafiris Piynari isimli Rum esnaf, önceki gün öldürüldü.

Çanakkale Gündem’den Eylem Gözeldere’nin haberine göre, adanın sevilen esnaflarından olan Piynari’nin parasını gasp etmek isteyen kişiler, 86 yaşındaki Piynari’yi darp etti.

Evinde ölü bulunan Piynari’nin cenazesi, Gökçeada Devlet Hastanesi’ne ardından da otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Cinayetle ilgili soruşturma sürerken, saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla üç kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Habere göre ada halkının ortak görüşü, 31 Mart yerel seçimleri öncesi ortamın çok gerildiği, eski huzurun kalmadığı yönünde.

Çanakkale Haber’in aktardığına göre Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ise olayın ardından Metropolit Yorgi Draguni’ye taziye ziyaretinde bulundu.

Çetin, başsağlığı diledikten sonra olayın araştırma aşamasında olduğu, sonucun araştırma sonunda ortaya çıkacağını ve ortaya çıkacak olan sonucun birlikte yaşamayı ilke edinmiş Gökçeadalıların huzurunu bozamayacağını belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Güven dahil: Açlık grevindeki üç HDP'li vekil hakkında fezleke
Sonraki Haber
Ari Aster imzalı korku filmi “Midsommar”dan yeni fragman