Ana SayfaGüncelGözler açlık grevcilerinde, anneler eylemde

Gözler açlık grevcilerinde, anneler eylemde

HABER MERKEZİ – Açlık grevleri ve ölüm oruçları devam ederken, gözler artık İmralı’ya giden avukatların görüşmeye dair notları ilettiği eylemcilerin vereceği kararda. Bir yandan da tutuklu yakınları birçok merkezde açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekerek, çeşitli eylemler yapıyor.

İmralı’ya 20 gün arayla ikinci kez giden avukatların yapacağı açıklama beklenirken, dün Asrın Hukuk Bürosu görüşmeye ilişkin bir duyuru paylaşmış ve Abdullah Öcalan’ın açlık grevi eylemine dair beyan ettiği görüşlerin eylemcilere iletildiği belirtilmişti.

Avukatlar yaptıkları yazılı duyuruda, ‘bu tartışmanın sonuçlanması sonrası vakit kaybetmeksizin açıklama yapılacağını’ bildirmişti. Bilginin kendisine iletildiğini belirten 199 gündür açlık grevindeki HDP Milletvekili Leyla Güven de “En kısa zamanda bizler de görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” demişti.

Avukatların duyurusu ve Güven’in yaptığı açıklamanın ardından eylemcilerin vereceği karar merak edilirken, diğer yandan da açlık grevi ve ölüm orucundaki tutukluların yakınları başta Diyarbakır olmak üzere eylemlerini sürdürüyor.

Öyle ki Diyarbakır’da bir araya gelen onlarca tutuklu yakını, sloganlar ve marşlar eşliğinde oturma eylemi ve yürüyüşler gerçekleştiriyor.

HDP Diyarabakır Milletvekili Remziye Tosun’un oturma eyleminden paylaştığı görüntülerde, çocukları açlık grevinde olan annelerin başı çektiği grup Çav Bella marşını hep bir ağızdan söylüyor.

Yine Tosun’un paylaştığı bir diğer videoda, tutuklu yakınları Diyarbakır’ın sokaklarında sloganlarıyla bir yürüyüş gerçekleştirdiği görülüyor.

Her yerde çocuklarımızın yanında olacağız

Öte yandan cezaevleri önünde eylemde olan tutuklu yakınları da eylemlerini aralıksız sürdürüyor.

Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için 9 Nisan’da Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde ‘nöbet eylemi’ yapan tutuklu yakınları, eylemlerinin 47’nci gününde devam eden engelleme nedeniyle HDP Gebze İlçe Örgütü binasında eylemlerini gerçekleştirdi.

Bu eylemde konuşan, 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Newroz Bokurt’un annesi Sultan Bozkurt, “Her yerde eylemler devam ediyor. Yapılacak açıklamaları bekliyoruz. Tecrit kırılana kadar da eylemlerimize devam edeceğiz” dedi ve ekledi:

“Biz taleplerimizin sonuna kadar arkasında duracağız. Çocuklarımızın talepleri bizim de talebimizdir. Açlık grevi biterse de hastanelerde, yine her yerde çocuklarımızın yanında duracağız. Mücadeleyi bırakmayacağız.”

Açlık grevleri ve ölüm oruçları

HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 199’uncu gününe girdi. Güven’le beraber HDP’li parlamenterler Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 3 Mart’tan bu yana eylemde.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 30 tutukludan 15’inin ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi 26, diğer 15 kişininki ise 16’ncı gününde.

8 yıl aradan sonra Öcalan ilk kez avukatları ile geçtiğimiz 2 Mayıs’ta görüşmüştü ancak görüşme sonrası bir açıklama yapan siyasi tutuklular ‘yapılan görüşme tecrit koşullarında gerçekleştirildiği’ için talepleri kabul görene kadar ‘eyleme devam’ kararı almıştı.

Karar sonrası 16 Mayıs’ta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağına dair “kısıtlamaların kaldırıldığını” açıklamış, bu açıklamadan 6 gün sonra yani 22 Mayıs’ta avukatlar bir kez daha İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşmüştü.

Gözler bu son görüşme sonrası gelecek açıklamada.

Güven, diğer vekiller, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Öcalan’a dönük tecridin tamamen kaldırılmasını istiyor.


Öcalan’la görüşen avukatlardan duyuru, Güven’den açıklama


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cannes Film Festivali: 'Belirli Bir Bakış' bölümünde ödüller sahiplerini buldu
Sonraki Haber
Yeni Yaşam 1 yaşında