Ana SayfaGüncel‘Gri Listede’ denilerek tutuklanmıştı: Nurettin Canan’a hem ceza hem tahliye

‘Gri Listede’ denilerek tutuklanmıştı: Nurettin Canan’a hem ceza hem tahliye

HABER MERKEZİ – Ana akım medya tarafından “300 bin TL ödül”le arandığı ve operasyon sonucu yakalandığı öne sürülerek tutuklanan 68 yaşındaki çiftçi Nurettin Canan, toplam 10 yıl 5 ay hapis cezası verilerek tahliye edildi.

İçişleri Bakanlığı, Eylül ayında Hakkari’de düzenlenen bir operasyon ile ‘Gri Listede’ yer aldığı belirtilen Nurettin Canan isimli bir kişinin yakalandığını basına duyurmuştu.

Kentin Yüksekova ilçesi Karlı köyünde yaşayan 68 yaşındaki Canan’ın “300 bin TL ödül” ile arandığı ve operasyon ile yakalanıp tutuklandığı merkez medya tarafından haberleştirilmişti.

Ancak söz konusu haberin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra olayın medyaya yansıdığı gibi olmadığı, Canan’ın çocukluğundan beri çiftçi olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı.


‘Gri Listede’ denilmişti: Çocukluğundan bu yana çiftçilik yapan 68 yaşındaki köylü tutuklandı


Hem ceza hem tahliye

“Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Canan’ın yargılandığı davanın karar duruşması Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Canan, duruşmaya tutuklu bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Yapılan kimlik tespitinin ardından savunması alınan Canan, önceki ifadelerini tekrarlayarak hakkındaki iddiaları yalanladı. Avukatları da suçsuz olduğunu belirttikleri müvekkillerinin beraatini istedi.

Savcının sunduğu mütalası sonrası kararını açıklayan mahkeme heyeti, Canan’a ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla 6 yıl 3 ay, ‘tehlikeli madde bulundurmak’ suçlamasıyla da 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, verdiği bu cezaların ardından tutuklulukta geçirdiği süreyi gerekçe göstererek Canan’ın tahliyesine karar verdi.

Mahkemenin verdiği kararı eleştiren avukatlar, cezaya itiraz edeceklerini belirtti.

Canan tahliye kararı sonrası tutuklu bulunduğu cezaevinden çıktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Azad Barış: ‘Önce şu seçimleri halledelim’ tavrı olmamalı
Sonraki Haber
Gazeteci İdris Özyol'a saldırı