Ana SayfaGüncelGüven’in kızından Gül’e: Açıkladığınız kararı uygulamak için neyi bekliyorsunuz?

Güven’in kızından Gül’e: Açıkladığınız kararı uygulamak için neyi bekliyorsunuz?

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanlığı’nın “kısıtlamalar kaldırıldı” açıklamasına rağmen Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağı fiili olarak sürüyor. “Tecrit kaldırılsın” talebi ile başlatılan açlık grevleri ve ölüm oruçları ise devam ediyor. Kritik eşit çoktan aşıldı, eylemcilerin sağlık durumları kötü. Annesi Leyla Güven 195 gündür açlık grevinde olan Sabiha Temizkan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e “İnsanlar kan kusuyor, açıkladığınız kararı uygulamak için neyi bekliyorsunuz?” diye soruyor.

HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 195’incü gününde.

Güven’le beraber HDP’li parlamenterler Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 3 Mart’tan bu yana eylemde.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 30 tutukludan 15’inin ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi 22, diğer 15 kişininki ise 12’nci gününde.

Güven’in kızından Adalet Bakanı’na çağrı

16 Mayıs’ta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağına dair “kısıtlamaların kaldırıldığını” açıklamıştı.

Gül, “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” demişti.

Bu açıklamanın üzerinden 5 gün geçti ancak İmralı’da henüz bir görüşme gerçekleştirilmiş değil.

Dün Gül’ün bu açıklamasını hatırlatan İHD yetkilileri ve açlık grevi ile ölüm orucundaki eylemcilerin anneleri “Madem yasak kalktı, aile ve avukat görüşleri yapılsın” demişti.

Bugün de Leyla Güven’in gazeteci kızı Sabiha Temizkan, benzer bir çağrı ile Gül’e seslendi.

Bazı eylemcilerin kan kustuğunu hatırlatan Temizkan, “Ölmelerine izin mi vereceksiniz? Açıkladığınız kararı uygulamak için neyi bekliyorsunuz?” sözleriyle Adalet Bakanı’na çağrı yaptı.

Ne oluyor?

Güven, diğer vekiller, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını istiyor.

8 yıl aradan sonra Öcalan ilk kez avukatları ile geçtiğimiz 2 Mayıs’ta görüşmüştü ancak görüşme sonrası bir açıklama yapan siyasi tutuklular ‘yapılan görüşme tecrit koşullarında gerçekleştirildiği’ için talepleri kabul görene kadar ‘eyleme devam’ kararı almıştı.

Adalet Bakanı Gül geçtiğimiz 16 Mayıs’ta Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağına dair “kısıtlamaların kaldırıldığını” açıklasa da Öcalan’ın avukatları 2 Mayıs’tan sonra yaptıkları başvurulara olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmediğini belirterek, görüş yasağının halihazırda ‘fiili olarak’ devam ettiğini söylüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tüketici güveni son 15 yılın en düşük seviyesinde
Sonraki Haber
Fındık Şahin evli olduğu erkek tarafından öldürüldü