Ana SayfaToplumsal CinsiyetHakimden kadın avukata cinsiyetçi yaklaşım: ‘Etek boyun mevzuata aykırı’

Hakimden kadın avukata cinsiyetçi yaklaşım: ‘Etek boyun mevzuata aykırı’

HABER MERKEZİ – Kartal Adliyesi’nde yapılan bir duruşmada hakim, duruşma esnasında diğer avukatlara davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santimetre yukarıda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı olup olmadığını sordu. Gelen tepkiler üzerine hakkında soruşturma başlatılan hakim Mehmet Yoylu, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından açığa alındı.

Kartal’da bulunan İstanbul 2. İş Mahkemesi’nde bu sabah yapılan bir işe iade davasının duruşmasında Mehmet Yoylu isimli hakim, kadın avukata karşı cinsiyetçi bir yaklaşım sergiledi.

Avukat Erdost Balcı’nın -Twitter üzerinden paylaştığı dava tutanağında yer alan bilgilere göre hakim, duruşma esnasında diğer avukatlara davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santimetre yukarıda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı olup olmadığını sordu.

Bu esnada dinleyici sıralarında bulunan bir avukat, “Bence özgürlük alanı ile ilgilidir müdahale edilmemesi gerekir” dedi.

Dinleyici sıralarında bulunan bir diğer avukat da “Avukatlık hukukuna ve örfüne uygundur” diye konuştu.

Ayrıca hakim Yoylu, avukatların kısa değerlendirilmesinin aynı olmayacağı iddiasıyla baro başkanlığına bildirmek üzere “etek boyu”nun fotoğrafının çekilmesini istedi.

Cinsiyetçi yaklaşıma maruz bırakılan kadın avukat, hakimin yaklaşımına karşı çıkarak, “Ben etek boyumun çekilmesini istemiyorum” dedi.

Hakkında soruşturma başlatılan hakim açığa alındı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), yükselen tepkiler üzerine yaşanan olay ve söz konusu hakim hakkında soruşturma başlattı.

Ardından hakkında soruşturma başlatılan hakim Yoylu’nun açığa alındığı bildirildi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hukuki süreci takip edeceğini belirterek, “Bu hakim daha önce Balıkesir’de bir meslektaşımıza kürsüden hakaret edip onu darp etmiş olan bir kişidir. Sorunludur. Bugün yaşanan olay bu kişinin hakimlik görevine o olaydan sonra devam ettirilmiş olmasının sonucudur” dedi.




Önceki Haber
Urfa'da 13 tutuklama: "İşkence altında ifadelerimiz alındı"
Sonraki Haber
Savunma Bakanlığı: Hakurk bölgesinde iki asker yaşamını yitirdi