Ana SayfaKitap‘Hapishanelerde İfade Özgürlüğü’ kitabı dijital ortamda

‘Hapishanelerde İfade Özgürlüğü’ kitabı dijital ortamda

HABER MERKEZİ – CİSST’ten Berivan E. Korkut ve Hilal Başak Demirbaş’ın hazırladığı “Hapishanelerde İfade Özgürlüğü” e-kitap olarak dijital ortamda. Kitap, mahpusların ifade özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara dikkat çekiyor ve bunları aşmak için neler yapılabileceğine eğiliyor.

Berivan E. Korkut ve Hilal Başak Demirbaş’ın hazırladığı “Hapishanelerde İfade Özgürlüğü” kitabı çıktı.

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’ne (CİSST) 2017 ile 2018 yılları arasında gelen mektuplar, şikayetler, avukat görüşleri ve haberlerin taranmasıyla hazırlanan kitaba dijital ortamdan oluşmak mümkün.*

Çalışmada mektupla iletişimin sınırlandırılması, kitap ve yazılı diğer basına ulaşmada yaşanan engeller, haber alma araçlarına getirilen kısıtlamalar ön plana çıkarılmış.

Ayrıca aile görüşlerinde yaşanan aksaklıklar, adalete erişim kapsamında avukat görüşleri ve dilekçelerle ilgili yaşanan sorunlar ve sosyal aktivitelere katılımın asgariye indirilmesi de çalışmanın odağında yer alıyor.

Çalışma da bu başlıklar üzerinden ele alınıyor zaten. Bu başlıklar üzerinden mahpusların yaşadıkları sorunları tespit ederek bunların çözümüne yönelik bir tartışmanın önünü açmayı amaçladığını belirtiyor yazarlar.

Kitapta ayrıca Hapishanelerde İfade Özgürlüğü Çalıştayı’nda yapılan sunumlar da yer alıyor.


Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi (TCPS) Kitaplığı’ndan yayınlan e-kitaba BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“Terminator: Dark Fate”ten ilk fragman
Sonraki Haber
Yeni utançlar biriktirmemek için – Xane Anuş