Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Dağ’a “Leyla Güven’i övdün” fezlekesi

HDP Milletvekili Dağ’a “Leyla Güven’i övdün” fezlekesi

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Dersim Dağ hakkında, açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla 19 Ocak’ta düzenlenen mitinge katılım yönündeki açıklamalarında “Leyla Güven’i ulusal ve uluslararası kamuoyuna masum şekilde lanse ettiği, bu yolla övdüğü” gerekçesiyle fezleke hazırlandı.

“PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması” için 85 gün boyunca açlık grevinde kalan HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ hakkında, partisinin açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla 19 Ocak’ta Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitinge katılım çağrısında bulunduğu gerekçesiyle fezleke hazırlandı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Özgür Paksoy’un haberine göre hazırlanan fezlekede, Dağ’ın 200 boyunca açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’e dair ifadeleri suçlama konusu yapıldı.

Dağ’ın, mitinge çağrı amaçlı yaptığı şu açıklama suç sayıldı:

“Leyla Güven şahsında cezaevlerinde bir direniş başladı. 256 arkadaşımız şu anda açlık grevinde, Leyla Güven’de 71 gündür bedenini açlığa yatırmış durumda. Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kırılması için başlatmış olduğu halklar üzerinde var olan tecridin kırılması için başlatmış olduğu eyleme ses vermek, bu direnişi sahiplenmek ve Leyla Güven’in taleplerini sahiplenmek ve Leyla Güven’in taleplerini sahiplenmek için 19 Ocak’ta saat 12’de gerçekleştireceğimiz bu miting bütün halkımızın, Amed bölgesinde bütün halkımızı Leyla Güven’in taleplerini sahiplenmeye ve Leyla’ya ses vermeye davet ediyoruz.”

Ayrıca Dağ’ın, “Leyla Güven’i ulusal ve uluslararası kamuoyuna masum şekilde lanse ettiği, bu yolla övdüğü, yaptıklarını teşvik ettiği, eylemlerini meşru göstermeye çalıştığı” ileri sürüldü.

Fezlekede, Dersim Dağ’ın Leyla Güven’in “KCK talimatıyla” açlık grevi eylemi başlattığı ve HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de iddia edilen talimatı sahiplendiğine de yer verildi.

HDP’li Dağ’ın “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.


Öcalan’ın mektubu okundu, açlık grevleri sonlandırıldı

Açlık grevlerinin ardından: Olası sonuçları neler, bundan sonra ne olur?

HDP’den açlık grevleri açıklaması: Yaşam kazandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Takipçi kasıyor": Yıldırım, çok takipçili TBMM başkanı hesabına geçti
Sonraki Haber
Ekonomiye güvende düşüş