Ana SayfaGüncelHDP’den muhalefete eleştiri: Hukuki bir talebin yerine getirilmesini söylemek bu kadar zor mu?

HDP’den muhalefete eleştiri: Hukuki bir talebin yerine getirilmesini söylemek bu kadar zor mu?

HABER MERKEZİ – Devam eden açlık grevleri ile ölüm oruçlarına dikkat çeken HDP Grup Başkanvekili Oluç, “Çifte standardınıza ne zaman son vereceksiniz?” sözleriyle seslendiği muhalefeti ‘çifte standart’ ile eleştirdi.

HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Oluç, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması için sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekerek muhalefeti eleştirdi.

Partinin Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevinin 187, cezaevlerindeki çok sayıda tutuklu ve hükümlünün de 150 gündür açlık grevinde olduğunu, 15’er kişilik iki grubun ise ölüm orucu başlatmış olduğunu hatırlatan Oluç, her hükümlü için geçerli olan hakların İmralı için de geçerli hale getirilmesi çağrısı yaptı.

Oluç, “çifte standart” ile eleştirdiği muhalefete ise şöyle seslendi:

“Muhalefete soruyorum: İnsani ve hukuki bir talebin yerine getirilmesini söylemek sizin açınızdan bu kadar zor mu? Bahçeli bile avukat görüşünün yapılabilmesi konusunda fikrini beyan etti. Hukuk ve demokrasi konusundaki çifte standardınıza ne zaman son vereceksiniz?”

Tutuklu yakınlarına şiddet

Fotoğraf: Evrensel

Açlık grevinde olan çocuklarının eylemine ses vermek isteyen aileler sık sık polis şiddetine maruz kalıyor.

Özellikle yerlerde sürüklenen ya da gözaltına alınan annelere dönük şiddet tepki çekiyor.

Açlık grevi ve ölüm orucunda olan çocuklarına destek isteyen annelere yönelik saldırıların hukuksuz olduğunu ifade eden Oluç, “Çocukları için ses çıkarmaları vicdani bir hak olduğu gibi, şiddet kullanmadan gösteri yapma hakkı anayasal bir haktır” dedi.

Açlık grevleri

HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 187’nci gününde. Güven’le beraber diğer parlamenterler Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 3 Mart’tan bu yana yani 2 ayı aşkın zamandır eylemde.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 15 tutuklu 30 Nisan’da ölüm orucuna başlamıştı. Ölüm orucundaki siyasi tutukluların eylemleri bugün 14’üncü gününe girdi. Bu eyleme 10 Mayıs’ta 15 kişilik bir grup daha dahil oldu. Onların eylemi de bugün 3’üncü gününde.

Güven, diğer vekiller, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemcilerin talebi ortak: İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bireysel silahlanma: 2 yılda ruhsatlı ve ruhsatsız silahlarla 3 bin 28 kişi öldürüldü
Sonraki Haber
ODTÜ'lü öğrenciler polis şiddetine karşı boykotta: 'Nefret varsa ders yok'