Ana SayfaGüncelHDP’siz ‘aynı gemideyiz’ pozu sonrası Kılıçdaroğlu’ndan Buldan’a telefon

HDP’siz ‘aynı gemideyiz’ pozu sonrası Kılıçdaroğlu’ndan Buldan’a telefon

HABER MERKEZİ – Meclis’in üçüncü büyük partisi HDP’nin olmadığı ‘Samsun karesi’ sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun partinin eş genel başkanı Buldan’ı arayıp “Burada herkes olmalıydı” dediği öğrenildi. Vatan Partisi lideri Perinçek kendisinin de yer aldığı kareyi “Aynı gemideyiz” sözleriyle paylaşmış, fotoğraf “tekçi”, “ayrımcı” ve “erkek” olmakla eleştirilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs kutlamalarına davet edilmeyen HDP, TİP ve DP’yi arayarak, bayramlarını kutladı.

100’üncü yılındaki “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlamalarında siyasi parti liderleri Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da karaya çıktığı Tütün İskelesi’nde birlikte poz verdi.

Söz konusu karede soldan sağa sırasıyla DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek vardı.

Davet edilmeyen Meclis’teki en büyük üçüncü parti HDP’nin karede olmaması ise eleştiriliyor.

Tartışmalar sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun törene davet edilmeyen partileri aradığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun arayarak bayramlarını kutladığı partiler arasında HDP’nin yanı sıra TİP ve DP de bulunuyor.

“Burada herkes olmalıydı”

Sputnik’te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, bazı genel başkanların davet edilmemesinin doğru olmadığını belirterek, “Burada herkes olmalıydı” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun böylesi bayramların ‘hep birlikte’ kutlanması gerektiğini ifade ederek, “Bunu hep birlikte başaracağız” dediği de iddia edildi.

CHP Basın Birimi’nin konuya dair bilgilendirmesi ise şu şekilde:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ı telefon ile aradı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı gün olan 19 Mayıs 1919’un 100. Yılını yaşamanın onur ve mutluluğunu paylaştığı siyasi parti liderlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.”

Fotoğrafa eleştiri

HDP’siz ‘Tütün İskelesi’ pozu eleştiri konusu olmuştu.

Vatan Partisi lideri Perinçek kendisinin de yer aldığı kareyi “Aynı gemideyiz” sözleriyle paylaşırken; fotoğraf “tekçi”, “ayrımcı” ve “erkek” olmakla eleştirilmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan söz konusu kareyi “Hiç güzel değil” sözleriyle paylaşmıştı.




Önceki Haber
Gerekçesi “Cumhurbaşkanı’na hakaret”: Gazeteci Mustafa Yayla cezaevine girdi
Sonraki Haber
Google'dan Huawei'ye sınırlama