Ana SayfaToplumsal CinsiyetHomofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Günü’nde açıklama yapan avukatlara müdahale

Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Günü’nde açıklama yapan avukatlara müdahale

HABER MERKEZİ – Polis, Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi üyesi avukatlarının, 17 Mayıs Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamaya müdahale etti.

Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi’nden avukatlar, baronun eğitim merkezi önünde, 17 Mayıs Homofobi, Bifobi, Transfobi Karşıtı Gün vesilesiyle basın açıklaması yapmak üzere bir araya geldi.

Açıklamaya müdahale eden polis, avukatları baronun eğitim merkezine girmeye zorladı.

Polis engeline rağmen Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi üyesi Öykü Didem Aydın, LGBTİQ+ haklarına saygının, toplumda geçerli olan eşitlik anlayışı, toplumsal barış ve uzlaşma düzeyinin kritik göstergelerinden biri olduğunun ifade etti.

“Avukatlar olarak 17 Mayıs’ta bir kez daha LGBTİQ+ haklarının insan hakları olduğunu hatırlatıyoruz. Türkiye’de LGBTİQ+’lar sistemli olarak hedef gösteriliyor, nefret propagandası yaygınlaşıyor. Halkı birbirine karşı kin ve düşmanlığa teşvik etmeye başlayanlar artıyor. LGBTİQ+’lara karşı cinayetler, fiziksel şiddet, saldırı, tehdit, psikolojik şiddet, ayrımcılık ve ön yargılar artmıştır. Cezasızlık uygulamaları had safhadadır. LGBTİQ+ hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği her yerde her zaman varız ve var olacağız. Bizler LGBTİQ+’ların gasp edilen temel hak ve özgürlüklerine erişebilmeleri için verilen mücadelenin avukatlarıyız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Mehmet Çakmakçı'nın duruşması ertelendi
Sonraki Haber
Bir devrin sonuna doğru: “Game of Thrones”un final bölümünden görseller